Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Spanje na trebuhu in dojenje

Vprašanje: Moja najljubša lega pri spanju je lega na trebuhu. V nosečnosti tako nisem mogla spati, takoj po porodu sem spet začela spati na trebuhu, vendar mi je začelo primanjkovati mleka, tako da sem dojila le dva meseca. Zanima me, ali lahko spanje na trebuhu škodi nastajanju mleka? Na to sem pomislila, ko sem prebrala, da so si nekoč ženske, ki niso hotele več dojiti, prevezale prsi z močno tkanino in tako onemogočile delovanje mlečnih žlez.

Spanje na trebuhu lahko povzroči zamašen vod, ki se lahko vname in povzroči boleč predel na dojki, ne bi pa smelo vplivati na zalogo vašega mleka. Le-ta je odvisna od vašega fizičnega in psihičnega zdravja, v največji meri pa od pogostega in efektivnega sesanja dojenčka. Mnogokrat na zmanjšanje zaloge materinega mleka vplivajo preštevilne stekleničke s čaji, dodajanje umetne
mlečne mešanice ter uporaba dud.

Ksenija Šoster Olmer, svetovalka LLL, Mednarodne lige za dojenje

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.