Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Zakaj bruha po dojenju?

Vprašanje: Imam hčerko, ki je stara en mesec. Po vsakem dojenju (približno na tri ure) bruha. Skrbi me, ali sploh dobi dovolj hrane. Kaj je vzrok za bruhanje? Po teži sicer lepo napreduje in babica pravi, da otrok ne kaže nikakršnega znaka izsušitve, toda mene vseeno skrbi, da je kaj narobe. Ali bo bruhanje prenehalo?

Dojenček ne bruha, ampak poliva

Pogosto bruhanje pesti mnoge dojenčke. Večinoma ti dojenčki prav lepo napredujejo, čeprav se mamicam zdi, da jim ne more kaj prida ostati v želodčku. Skrb je torej za vašo punčko odveč, ostaja seveda neprijetno pranje in več dela s preoblačenjem. Gotovo ste že poskusili vse mogoče načine podiranja kupčkov brez pritiska na želodček in veste, da previdno ravnanje z dojenčkom po obroku včasih pomaga, čeprav ne vedno. Dojenčki nehajo polivati, ko to neprijetno, a neškodljivo fazo prerastejo, vsak ob svojem času pač. Brez skrbi, tudi vaša punčka jo bo. Medtem ko čakate, pa se bo vaš pralni stroj pač pogosteje vrtel. 

Ksenija Šoster Olmer, svetovalka za dojenje pri La Leche League International

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.