Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Odstavljanje od dojenja

Vprašanje: Moj sin je po meni podedoval alergijo na kravje mleko, zato sem ga izključno dojila do šestega meseca. Tudi sedaj - pri enem letu - ga še vedno veliko dojim. Dojiva se praktično pri vsakem obroku. Zaradi alergije so mi porodniški dopust podaljšali do njegovega petnajstega meseca. Glede na to, da je še vedno veliko dojen, me zanima, kdaj in kako začeti z odstavljanjem. Kmalu bom namreč morala v službo. Skrbi me, ker se sinko še vedno zelo rad doji. Pogosto se zgodi, da je gosta hrana zanj le dodatek k mojemu mleku. Če ga hranim jaz, se želi v večini primerov najprej podojiti, šele potem pride na vrsto gosta hrana - ali pa tudi ne. Vsekakor ga imam namen dojiti, dokler bo želel, vendar bo to zaradi službe mogoče le zvečer, v najboljšem primeru še zjutraj.

Dojite še vedno zjutraj in zvečer
 
Kakšno srečo ima vaš sin, da ste bili že od začetka odločeni za dojenje, saj otroci, ki imajo alergijo na kravje mleko, zelo težko prenašajo adaptirano mleko. Zanje pa je tudi tipično, da začnejo z gosto hrano kasneje, oziroma so nad njo manj navdušeni. Lepo in prav je, da imate podaljšani porodniški dopust in kakor vidim tudi iz izkušenj drugih mamic, ki so dojile otroke z alergijami, se bo verjetno njegov interes za gosto hrano prav v starosti 15 mesecev odločno povečal, tako da ga bo varuška lahko hranila z žličko, vi pa ga boste podojili, ko boste doma. Ne vem, kakšen je vaš delovni čas, toda če je v mejah normale, boste sina lahko podojili zjutraj pred odhodom v službo, popoldne po prihodu domov, in zvečer, ko bo šel spat, ter ponoči, če se bo še naprej zbujal. Ob vikendih pa seveda, kadar vama bo ustrezalo.

Ksenija Šoster Olmer, svetovalka za dojenje pri La Leche League International

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.