Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Trojčke čakate!

Možnost za naravno zanositev s trojčki je majhna – 1 : 8000 – toda kljub temu se v Sloveniji rodi nekaj trojčkov na leto. V letu 2018 je trojna sreča k nam prišla dvakrat, obakrat v okolico Celja. Najprej so se rodile tri deklice, nato pa še trije dečki Marcel, Domen in Enej. Mimi in Elvis Topolovec pripovedujeta, kako je, če se ti rodijo trojčki.

Je to šala?!?
V družni Topolovec je veseli novici o nosečnosti sledil pravi šok.

trojcki_starsa.jpg Naju hecajo?

»Na prvem pregledu sva z ženo mislila, da naju hecajo. Ko sva prejela potrdilo, sva bila tako šokirana, da sploh nisva vedela, kako naj to poveva tašči, ki naju je spremljala.
Tudi znanci so bili dolgo časa prepričani, da gre za šalo. Dva para prijateljev sta v tistem obdobju pričakovala dvojčke, zato sem se večkrat pohecal - če ima že vsak lahko dvojčke, si bomo pa mi trojčke omislili. Od takrat naprej sem čisto tiho,« v smehu pove Elvis Topolovec, oče trojčkov in petletnega sina Patrika.

            "Če ima že vsak lahko dvojčke,
             si bomo pa mi trojčke omislili."

trojcki_z_bratcem.jpeg

V bolnišnici skoraj tri mesece
Mimi in Elvis Topolovec sta že imela enega sina, Patrika. Na trojno povečanje družine pa se je bilo treba šele pripraviti. Poleg tega trojna nosečnost ni tako preprosta kot enojna in potrebuje več nadzora za srečen iztek. Mimi so zato 13. julija hospitalizirali v UKC Maribor. Budno so spremljali zdravstveno stanje plodov in nato zaradi slabih pretokov krvi v začetku avgusta sprožili predčasni porod v 31. tednu nosečnosti.

trojcki_vecji.jpeg

Na svetu je bil prvi Marcel, s 1.260 g in 38 cm; nato Domen, s 1.530g in 41 cm ter nato še Enej s 1.090g in 36 cm.Porodu je sledila velika preizkušnja za celo družino. Do začetka oktobra so se po različnih zdravstvenih ustanovah borili za zdravje, ki je bilo še posebej kritično pri najmanjšem sinu.

»Prvi dnevi so bili zelo težki, predvsem psihično. Že takoj po rojstvu so zaradi slabega zdravstvenega stanja Eneja odpeljali v UKC Ljubljana. Bratci so bili povsem razdeljeni – en v Ljubljani, drugi na porodnem oddelku UKC Maribor, tretji pa na pediatričnem oddelku v UKC Maribor. Z možem sva bila zelo malo skupaj, saj je on vsak dopoldan preživel v Ljubljani, pri Eneju, popoldan pa je pa prišel k nam v Maribor. Tako smo bili razdeljeni več kot en mesec,« je izkušnjo opisala Mimi.

trojcki_starsa_in_patrik.jpgNaš dan poteka zelo tempirano.

Trojčki so družino še bolj povezali
»Starejši sinček Patrik je izjemno razumevajoč. Zaveda se, da me bratci bolj potrebujejo. Kot starejši brat je zelo ponosen na bratce in je na njih izjemno navezan. Ko pride iz vrtca, se najprej zapodi do njih, da jih pozdravi,« pravi Mimi.
»Naš dan poteka zelo tempirano, a nekako shajamo, saj nam pomaga ženina mama. V uteho nam je, da se trudimo za lepši vsakdan otrok. Za moje štiri fante bom naredil vse, samo da bodo imeli čim lepše in čim lažje življenje,« še poudari Elvis.

trojcki_sami.jpeg
»Z možem bi se posebej rada z zahvalila vsem medicinskim sestram v UKC Maribor za oskrbo najinih otrok, zahvala gre tudi zdravnici Luciji Kuder, ker je pravočasno sprožila porod.
Zahvaljujeva se tudi osebju v UKC Ljubljana in zdravnici Gvardjančič za hitro in uspešno opravljen operacijski poseg,« je še dodaja Mimi Topolovec.

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.