Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Natečaj za otroke: Pripoveduj in posnemi zgodbo

Do 16. aprila 2020 je odprt natečaj za otroke do 9. leta starosti, ki radi pripovedujejo zgodbe. Kako lahko sodelujete?
Pripovedovanje zgodb je eden najbolj temeljnih načinov komuniciranja in tudi zabavna in ustvarjalna igra. Otroci so lahko odlični pripovedovalci, mimogrede si izmislijo zgodbo. V teh dneh, ko se šolamo in delamo doma in zato družinski člani veliko časa preživimo skupaj, zagotovo nastajajo tudi nove zgodbe!

Če je vašemu otroku pripovedovanje in izmišljevanje zgodb v veselje, je ta natečaj kot nalašč zanj. Vabimo ga, da svojo pripoved ob pomoči staršev posname s telefonom.
Pripoved je lahko čisto kratka, a naj ne bo daljša od petih minut. Lahko je domišljijska ali pa otrok pripoveduje o svojih zanimivih in nenavadnih dogodivščinah. Najbolje je, če je povedana spontano in si jo otrok morda celo izmišljuje sproti. Ne iščemo na pamet naučenih zgodb.

1920_191217_bilingual_storytelling_banner_677972.jpg

Posnetek v čim boljši kvaliteti pošljite na prijava@divjamisel.org .
V mailu pripišite naslednje podatke:
- ime in starost otroka,
- naslov zgodbe (če je otrok zgodbi dal naslov),
- telefonsko številko in mail starša ali skrbnika.

Veseli bodo tudi risb in drugih vsebin, s katerimi je otrok morda pospremil zgodbo. 10 najbolj posrečenih pripovedi bodo s po eno ilustracijo pospremili slovenski ilustratorji in ilustratorke. S posebnim dovoljenjem staršev bomo izbrane zgodbe objavili v spletni poslušalnici zgodb otrok, ki nastaja v okviru Pravljičnega studia na Vodnikovi domačiji.

Projekt Pravljični studio delno sofinancirata Mol – Oddelek za kulturo in Javna agencija za knjigo RS. Nastanek spletne poslušalnice zgodb otrok sofinancira FEST – Federation of european storytelling.

child_telling_stories_remembers_parts_story_3_4_yrs_3_4_yrs_blog.jpg

 

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.