Novice

Ko starši nimajo nič proti prižganemu televizorju

Na RTV Slovenija se pričenja nova sezona kvalitetnih oddaj za otroke. Vračajo se priljubljeni Studio Kriškraš, Ribič Pepe, Firbcologi, Male sive celice in Infodrom. Čisto nove pa so Čebelice.  

Vse novice

Aktualno

Medena recepta - za praznike in za vsak dan!

Palačinke z medom

Ideja za otrokov zajtrk, malico ali posladek je majhna medena tortica, ki jo lahko pripravimo zelo hitro s sestavinami, ki jih imamo že doma. Majhne palačinke z medom so odlična ideja tudi takrat, ko nas razveselijo nenapovedani gosti z otroki.

za_net_palacinke_z_medom.jpg

● Spečemo majhne, slastne palačinke, velike približno za eno odraslo dlan. Za enega otroka spečemo štiri palačinke. Testo za palačinke lahko pripravimo tudi vnaprej in ga shranimo v hladilniku.
● Ko se palačinke nekoliko ohladijo, jih premažemo z medom in obložimo s tanko narezanimi koluti banane. Palačinke zložimo drugo vrh druge, da so videti kot majhna medena torta. Okrasimo jih lahko tudi s stepeno smetano.
● Male ljubitelje čokolade lahko za spremembo razveselimo z medom, ki ima okus čokolade. Za premaz uporabimo medeni čokoladni namaz z lešniki, kar jed naredi še bolj slastno.

Ker sta med in čokoladni medeni namaz sladka, testa za palačinke ni potrebno sladkati. Medene palačinke z banano so jed, ki vsebuje veliko snovi za otrokov zdrav razvoj.

logo.png

 boznar_cokomed_premium_800px.jpg  







Med in medene izdelke poiščite v Hiši medu Božnar!

Medena torta

Slastna medena torta je podobna Marlenki, ki je nastala po starem armenskem receptu. Če poleg medu uporabimo tudi medeno čokoladni namaz z lešniki, bo otrokom še bolj teknila.

Za testo potrebujemo: 40 g medu ● 60 g masla ● 600 g moke ● 2 jajci ●1,5 dl mleka ● 100 g sladkorja ● žličko pecilnega praška
Za kremo potrebujemo:
40 g medu ● 60 g masla ● 2 jajci ● 2,5 dl kondenziranega mleka

za_net_marlenka.jpg
Zamesimo testo in ga razdelimo na 4 dele. Med dvema kosoma peki papirja ga razvaljamo na pravokotnike debeline 3 mm. Vsakega pečemo 5 minut na 180 ˚C. Pečene oblate pustimo na peki papirju in jih prekrijemo z navlaženo kuhinjsko krpo. ● Za kremo v stopljeno in ohlajeno maslo primešamo razžvrkljana jajca in med. Mešamo tako dolgo, da je masa enotna, nato dodamo kondenziramo mleko. Vse skupaj na nizkem ognju mešamo še 5 minut. ● Ohlajeno kremo namažemo na oblate. Zlagamo po plasteh. Na koncu torto obrežemo in premažemo z ostankom kreme ali z medeno čokoladnim namazom z lešniki. Čez vse nadrobimo drobne odrezke oblatov. Preden postrežemo, naj počaka v hladilniku čez noč.


Med in medene izdelke poiščite v Hiši medu Božnar!
 

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.