Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Otroški hotel Heidi Alm v Falkertsee

Smučarski kraji v Avstriji se trudijo, da bi ustregli vsakovrstnim smučarjem in že vrsto let poudarjajo, da so naklonjeni družinam. Nekateri pa so naredili še korak naprej in se lotili hotelov, v katerih so otroci kralji.

V Heidi Alm v kraju Falkertsee, slabi dve uri vožnje iz Ljubljane, so otrokom prilagojeni tako prostori kot dejavnosti v hotelu. Celo hrano si lahko izbirajo po svojem okusu, če niso še premajhni za to.

heidi_1.jpg

»Ponudba smučišč v bližini je pestra. Da bi bili konkurenčni, smo se pred nekaj leti odločili za popolno preureditev hotela, da bi ustregli družinam z otroki, ki se šele spoznavajo s smučanjem. Ime smo povzeli po pravljici Heidi, ki je ena najbolj priljubljenih v nemško govorečih deželah,« je povedal Lukas Koefer, ki skupaj s širšo družino – tudi s starši in bratom - upravlja Heidi Alm hotel v kraju Falkertsee, pol ure vožnje po strmi ovinkasti cesti od znanega smučarskega centra Bad Kleinkirchheim.

Hotel leži na pobočjih tik pod 2000 metrov visokimi gorami, kjer ne manjka snega in smučarskih prog, primernih za otroke. Za najmlajše so uredili ograjeni smučarski park s snežnim trakom namesto vlečnice in z vratci, poslikanih z otroškimi motivi. Čeprav so park in smučarske vlečnice blizu hotela, se otroci odpeljejo tja s taksi sanmi.

heidi_2.jpgPo smučanju otroci lahko jahajo na ponijih ali se zberejo v igralnici skupaj z animatorji. V Heidi klubu se vrstijo razni dogodki, kjer lahko poslušajo pravljice, gledajo filme, se igrajo, plešejo, skratka, ni jim dolgčas. Poskrbljeno je tudi za varstvo najmlajših v času, ko starši smučajo.

»Tudi poleti je pri nas lepo, saj imamo nedaleč od hotela lepo jezero, primerno za vožnjo s čolni in ribarjenje,« je še povedal lastnik hotela Heidi Alm.

Albina Podbevšek

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.