Novice

Posebna izdaja Novorojenček in dojenček 2018

V reviji Novorojenček in dojenček je vrsta zanimivih člankov o prvih dnevih, tednih in mesecih z dojenčkom.

Vse novice

Aktualno

7. Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic

 

Križnikov pravljični festival bo potekal 8. in 9. junija. Posvečen bo pravljicam, ki jih je zapisal Gašper Križnik in ljudskim pravljicam, ki so povezane z gozdom.

Vsi dogodki

Barjanka - kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju

Ljubljansko barje je že vrsto let priljubljena kolesarska destinacija za rekreativne kolesarje in družine.

Ljubljansko barje je že vrsto let priljubljena kolesarska destinacija za rekreativne kolesarje. Letošnje leto bo še posebej zanimivo, saj se je družina kolesarskih preizkušenj Maratona Franja BTC City povečala za novo kolesarsko traso Barjanko. Gre za turistično športni dogodek na drugi dan Maratona Franja BTC City, ki letos poteka od 8. do 10. junija 2018. Trasa Barjanke je dolga približno 83 kilometrov in poteka skozi vse občine v krajinskem parku: Mestna občina Ljubljana, Občina Log – Dragomer, Občina Borovnica, Občina Brezovica, Občina Škofljica, Občina Vrhnika in Občina Ig. Ljubitelji kolesarjenja se lahko na spletni strani maratona prijavijo na kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju.

Krajinski park Ljubljansko barje je zaradi ustrezne cestne infrastrukture, bližine mesta Ljubljana, krajinske pestrosti ter kulturne in naravne dediščine primerno območje za organizacijo kolesarskega dogodka. Poudarek trase Barjanka je na druženju udeležencev, spoznavanju okolja, lokalnih posebnosti in običajev. Sodelovanje partnerjev projekta je namreč nastalo v želji, da širša javnost čim bolj trajnostno in celostno spozna Ljubljansko barje. Z vožnjo po krajinskem parku bodo udeleženci lahko obujali tudi spomine na začetke kolesarskih dirk, ki so potekale po makadamskih cestah. Poleg tega organizatorji načrtujejo še spremljevalni dogodek v obliki kolesarskega sejma.

Barjanka je že šesta trasa pod okriljem rekreativno-tekmovalnega dogodka Maraton Franja BTC City. Med 8. in 10. junijem 2018 se bodo zvrstili še veliki Maraton Franja BTC City (156 km), Triglav mali maraton Franja (97 km), vožnja na čas (22 km), Hofer družinsko šolski maraton za vsakogar (22 km) in Vzajemna otroški maraton (1,2 km). S svojo dolgoletno tradicijo je maraton prepoznaven kot največji kolesarski dogodek v Sloveniji, ki prispeva k promociji kolesarstva in s tem zdravega načina življenja.

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.