Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

V čarobni svet gledališča z dobro voljo in dobro zabavo!

V Narodnem domu Maribor vedo: kar se Janezek nauči, to Janez zna. Zato so njihova vrata vselej na široko odprta za najmlajše obiskovalce, ki jih s pomočjo gledališkega abonmaja Kekec popeljejo v čarobni svet gledališke umetnosti. Da se bodo malčki zaljubili v gledališče in ga obiskovali, tudi ko bodo prerasli kratke hlače, je seveda še kako pomembno, da so prvi koraki v ta skrivnostni svet kar najbolj prijetni. Zato so v abonma uvrščene le najboljše predstave uveljavljenih slovenskih gledaliških ustvarjalcev za otroke.

Dogodivščine z odrskimi junaki pa se ne končajo, ko pade zavesa in izzveni aplavz. Nasprotno: takrat se mali obiskovalci tudi sami prelevijo v ustvarjalce! Polni vtisov na brezplačnih ustvarjalnih delavnicah, ki se odvijajo neposredno po koncu predstav, sprostijo svojo domišlijo pod vodstvom izkušene ekipe Zavoda MARS Maribor.

ustvarjalne_delavnice.jpg

Zato po predstavah nikar ne odhajajte domov. Vaš mali gledališki navdušenec bo veselo rezal, šival, lepil, zabijal, oblikoval, žagal in krojil, vse dokler pod njegovimi prstki ne bo nastala unikatna umetnina, ki ga bo za vselej spominjala na čudovito abonmajsko doživetje. Da je za vse to veselje in ustvarjanje dovolj časa in da boste tudi starejši uživali sproščeno in brez priganjanja urnih kazalcev, so vse predstave abonmaja Kekec na sporedu ob nedeljah, ob 11. in ob 17. uri. Zato izgovorov, da se ne podate v Veliko dvorano Narodnega doma, ni.
Vabljeni vsi, starejši kot tri, pravijo v Narodnem domu!

 

Abonma Kekec je primeren za otroke od tretjega leta starosti. Navzgor pa seveda ni omejitve: preverjeno v predstavah uživajo tudi mamice in očki, babice in dedki, tete in strici. Cena abonmaja, ki v sezoni 2018/2019 prinaša pet predstav s petimi delavnicami ter tradicionalno pustno rajanje, je 29 evrov. Ob nakupu abonmaja Kekec ima en spremljevalec otroka prost vstop, pozabili pa niso tudi na družine: abonma za drugega otroka tako stane 19, za tretjega pa le 9 evrov. Vpis v abonmaje še poteka, zato pohitite! Seveda pa se lahko odločite tudi za obisk posamičnih predstav: cena ene predstave z ustvarjalno delavnico je 6,50 evra.


Podajte se v Kekčevo dogodivščino, preživite prijetne skupne urice s svojimi nadobudneži in opazujte, kako njihova domišlija dobiva krila, njihovi prstki pa postajajo spretni ustvarjalci čudovitih umetnin. Nepozabni trenutki, s pomočjo katerih se bo vaš otrok zaljubil v gledališko čarovnijo in s Kekčevo dobro voljo in pogumom stopil na pot, ki ga bo nekoč popeljala do “ta velikega” gledališča!

Še več informacij na spletni strani Narodnega doma Maribor!


Abonma Kekec 2018/2019

afrisko_sonce.jpg

Afriško sonce
Kaj se zgodi, ko v vroči afriški savani pritisne mraz in zapade sneg? Vladarju savane levu in njegovemu prijatelju opičjaku Manuju ne preostane drugega, kot da se odpravita na dolgo pot do dežele, kjer živi Mati Narava. Ta jima obljubi pomoč, a najprej jo potrebuje sama! Kako ji lahko pomagata? Kako ji lahko pomagamo vsi? Igrajo: Jose, Peter Nzobandora, Tina Sovič ● Gledališče MalihVelikih, Zavod Tugende, Studio XXV

kdo_je_napravil_vidku_srajcico.jpg
Kdo je napravil Vidku srajčico
Ko se malemu Vidku srajčica od ponošenosti že tako stanjša, da mu pada z ramen in začne hoditi napol nag naokrog, se v naravi, ki ga obdaja, zgodi čudež. Zgodba Frana Levstika je ena najlepših zgodb o solidarnosti in o tem, da bo svet boljši in ljudje v njem srečnejši, če nas bo v življenju vodil občutek za druge. Igrajo: Blaž Setnikar, Tinkara Kovač k. g., Vesna Jevnikar, Peter Musevski, Darja Reichman, Aljoša Ternovšek, Vesna Slapar ● Prešernovo gledališče Kranj

brundagrrrrom.jpg
Brundagrrrrom!

Kako neki naj brunda in rjove medved, ki ne zna izgovoriti črke r? In kako naj se mala deklica reši strahu pred temo? S pomočjo pravega prijatelja (in malce doma skuhanega čarobnega napoja).
Igrata: Luka Cimprič, Tjaša Hrovat ● Gledališče Koper

planet_od_plastike_zadet.jpg
Planet, od plastike zadet
Nika in Gala male obiskovalce ob kopici smeha in petja poučita o tem, kaj pomenijo pojmi, kot so onesnaževanje, ločevanje odpadkov, podnebne spremembe, ogroženost določenih živalskih vrst ... Pa kako varčevati z električno energijo in z vodo... Igrata: Maja Gal Štromar, Mirjana Šajinović ● Amanart, KD Mitri

pustno_rajanje.JPG
Otroško pustno rajanje

Pust je vendar čas norčij, veselja, dobre volje in pustnih krofov. Seveda, tudi flancati so zraven! V Narodnem domu Maribor na pustno nedeljo že tradicionalno prirejajo Pustno rajanje za otroke, za tiste ta prave pa tudi one, ki so otroci ostali v srcu.

kosovirja.JPG
Kosovirja na leteči žlici

Kosovirji, ta ljubka, a navihana in muhasta bitja, ki žive na žlicah, na katerih rastejo paradižniki, otroke navdušujejo že vse od leta 1975, ko jih je ustvarilo mojstrsko pero Svetlane Makarovič. Velika dogodivščina bo radovedna kosovirja Glala in Glili tokrat pripeljala do – človekarjev! Igrajo: Damjan M. Trbovc, Tanja Potočnik, Mario Šelih, Tarek Rashid, David Čeh ● SLG Celje

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.