Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Družinsko doživetje smučanja in kulinarike


Več kot 120 km širokih in odlično pripravljenih prog, sodobne žičniške naprave, veliko smučarskih koč s pestro kulinariko, vse to pa ob pogledu na mogočni gorski masiv – avstrijska smučarska regija Hochkönig je pravo doživetje za ljubitelje smučanja in okusnih dobrot.
V regiji se trudijo smučanje narediti kar najbolj privlačno in dostopno tudi za mlade družine. Po sveže spečenih piškotih in kuhanem vinu pa bo ob zvokih božične glasbe zadišalo v adventnem času v Maria Almu, Dientenu in Mühlbachu...


1abcd.jpgPrijazno do mladih družin

V regiji se trudijo smučanje narediti kar najbolj privlačno in dostopno tudi za mlade družine. Proge so resnično prostrane in široke, zato so primerne tudi za najmlajše smučarje, ki smučajo v spremstvu mame ali očka. Pri vseh malo težjih progah je tudi obvoz, da se otroci in njihovi spremljevalci lahko izognejo bolj strmim delom proge. V Maria Alm je družinska proga Hinterreit, ki staršem omogoča, da zlahka nadzorujejo svoje otroke pri njihovih prvih zavojih. Za malčke, ki prvič stojijo na smučeh, je poskrbljeno v Schneewutzel Kinderclubu, kjer se lahko popeljejo navzgor s snežnim tepihom in uživajo v domišljijskem parku na snegu.

V celotni regiji Hochkönig otroci do 6. leta smučajo povsem brezplačno.

easter_region_hochkoenig_c_hochkoenig_tourismus.jpgPosebni paketi in velikonočna presenečenja

Tudi sicer v regiji Hochkönig ponujajo posebne pakete za družine, ki so zelo ugodne za žep, pa naj gre za bivanje v apartmajih, pensionih ali hotelih, ki so označeni glede na družinsko naravnanost s tremi, štirimi ali petimi »schneewutzli«, t.j. nekakšnimi prijaznimi jetiji. Posebnost na avstrijskih smučiščih je ponudba smučarskih kart za mlade družine. Takšna smučarska karta omogoča staršema, da izmenjaje se smučata le z eno karto in se izmenjujeta na smučišču ob otroku, kar sicer večinoma ni mogoče. Prav tako je smučarska karta za vsakega tretjega in naslednje otroke (tudi nad 6 let) v družini brezplačna. Za najmlajše otroke (od 2. leta dalje) imajo v Maria Alm vrtec, kjer izkušene vzgojiteljice prevzamejo otroka za uro ali dve, pol dneva ali pa cel smučarski dan ter tako omogočijo staršem, da imajo nekaj časa na progah tudi samo zase. V velikonočnem času (od 16. marca do konca sezone) imajo otroci do 15. leta brezplačno smučarsko karto, če vsaj eden od odraslih kupi 6-dnevno karto, takrat pa hodi naokrog tudi velikonočni zajec, ki vsako sredo in soboto ob progah skriva velika velikonočna gnezda in poskrbi za razburljiva presenečenja…


craftbier_festival_region_hochkoenig_c_hochkoenig_tourismus.jpg

Praznik za brbončice – tudi na smučeh

Starši zagotovo uživajo tudi v kulinarični in drugi gostinski ponudbi, ki vključuje lokalne specialitete, moderno kuhinjo, odlična vina in vegetarijansko hrano. Za vse tiste, ki želijo združiti najboljše smučanje in kulinariko, je primerna dnevna krožna pot Königstour, ki od letošnje sezone zaradi nove žičnice Sonnbergbahn vključuje tudi šest vrhov. Na 35 prevoženih smučarskih kilometrih s čudovitimi razgledi in skupno 7.500 m višinske razlike je mogoče pobliže spoznati vse tri kraje – Maria Alm, Dienten in Mühlbach – in na poti poskusiti različne specialitete. V regiji so še posebej ponosni na vrhunec kulinarične ponudbe »Ski and Wine« teden, ki bo letos od 16. do 23. marca 2019. Takrat bo spet mogoče združiti smučarske užitke s praznikom za brbončice, pa naj gre za ljubitelje mesnih specialitet, tradicionalnega »kaiserschmarna«, pečenih zelenjavnih jedi ali najboljših avstrijskih vin. V tem tednu zaživijo tudi najvišje ležeče tržnice v celotni regiji Ski Amade, ko ob izbranih smučarskih kočah kmetje prodajajo svoje domače pridelke – od različnih vrst sirov in salam do marmelad in žganja. Pridelke je mogoče poskusiti in seveda kupiti, prevoz nakupljenih dobrot v dolino pa ne predstavlja težave, saj vam iznajdljivi gostitelji posodijo nahrbtnik.

skihuettenroas_region_hochkoenig_c_hochkoenig_tourismus_2.jpg
Pravljični adventni čas
Po sveže spečenih piškotih in kuhanem vinu pa bo ob zvokih božične glasbe zadišalo v adventnem času v Maria Almu, Dientenu in Mühlbachu. Adventni sejem ob koncih tedna v Maria Alm je nadvse slikovit, saj se lesene sejemske hišice stiskajo ob baročno romarsko cerkev, v hišicah pa so na voljo izdelki domače obrti in lokalne specialitete. Adventni koncerti in zvoki alpskih rogov poskrbijo za praznično vzdušje, žive jaslice z živalmi pa so prava paša za otroške oči. Letos bo v adventnem času gotovo še posebej slovesno, saj mineva 200 let od takrat, ko je mladi salzburški pomožni župnik Joseph Mohr napisal besedilo, učitelj in organist iz Zgornje Avstrije Franz Xaver Gruber pa uglasbil božično pesem »Sveta noč«, ki jo danes poznajo po vsem svetu in je zaščitena svetovna dediščina UNESCO.

Matjaž Markič

Foto: © Hochkönig Tourismus

winter_region_hochkoenig_c_hochkoenig_tourismus.jpg

www.hochkoenig.at 

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.