Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Prijetna presenečenja v Nassfeldu

Nassfeld je največje smučišče na avstrijskem Koroškem, ki se redno uvršča med »Top 10« avstrijskih smučišč.

Največje smučišče na avstrijskem Koroškem je slovenskim smučarjem že dobro znani Nassfeld (Mokrine), ki se redno uvršča tudi med »Top 10« avstrijskih smučišč. Slovi kot smučišče z velikim številom osončenih ur, a tudi z vedno zagotovljenim snegom, saj 110 km prog vselej vzorno pripravijo tudi v primeru, da narava skromno poskrbi za naravni sneg in ji je treba pomagati s snežnimi topovi. Pred letošnjo sezono so še izboljšali umetno zasneževanje, za katerega poskrbi 390 snežnih topov, povečali so število prog in v prid varnosti razširili nekatere proge.  Prijetno presenečenje so pripravili tudi za družine z otroki do 10. leta.

nassfeld_familie_skifahren_moderne_liftanlagen_3.jpg
panorama_chillarea_c_nassfeld_inlugger.jpg
Fantje in dekleta presenetijo z darilcem

Pred letošnjo sezono so še izboljšali umetno zasneževanje, za katerega poskrbi 390 snežnih topov, povečali so število prog in v prid varnosti razširili nekatere proge, za kar so samo pred letošnjo sezono investirali sedem milijonov evrov. Že v prejšnjih sezonah so zelo posodobili tudi žičnice. Skladno z njihovim sloganom, ki obljublja prijetno presenečenje (Nice Surprise), letos smučarje ob petkih na progah razvajajo prijazni fantje in dekleta, ki naključne smučarje presenetijo z darilcem - mazilom za ustnice, vavčerjem za toplo pijačo ali povabilom na brezplačni smučarski servis - ter jim privabijo nasmeh na ustnice in popestrijo dan. Za vse druge hitri servis smuči z brušenjem robnikov in osnovno obdelavo drsne ploskve v servisu Kofelcenter ob zgodnji postaji gondole Millenium Express opravijo v pičlih desetih minutah za najnižjo ceno v Alpah (8 evrov) – in z urejenimi smučmi smučanje spet postane pravi užitek.

glavna_slika_nassfeld_familie_skifahren_1.jpg
your_speed_c_nass_martin_lugger_photography.jpg
Ugodni aranžmaji za družine

Prijetno presenečenje so pripravili tudi za družine z otroki do 10. leta. V času do božiča, dva tedna v januarju ter še od 16. marca do 22. aprila otroci do 10. leta brezplačno bivajo v sobi s starši ali starimi starši (obroki vključeni!), pri tem pa imajo za ves čas bivanja brezplačno tudi smučarsko vozovnico. Ob doplačilu 30 evrov na dan si lahko izposodijo še celotno smučarsko opremo in obiskujejo smučarski tečaj. Za vse sobote v sezoni 2018/19 pa še naprej velja (tudi za enodnevne goste), da otroci do 10. leta smučajo zgolj za 10 evrov na dan.
Še to – v majhnem, a prijetnem kraju Weissbriach - Gitschtal v bližini Šmohorja s smučiščem, ki nudi 4 km prog, tudi ob eni sami nočitvi vsa družina smuča brezplačno, hoteli in apartmaji pa so na voljo že od 54 evrov na noč za dve osebi. Za mlade družine, ki zaradi malčkov ne morejo preživeti na smučišču več kot dve ali tri ure, vsekakor zelo privlačna ponudba! Podobno ugodne ponudbe so pripravili tudi v bližnjem družinskem smučarskem kraju Kötschach-Mauthen, ki ima proge, primerne za začetnike, in družinam prav tako prijazne cene bivanja in smučarskih vozovnic.
www.nassfeld.at/gitschtal 
www.nassfeld.at/koemau

kulinarik_nassfeld_martin_lugger_photography.jpg
Kulinarična ponudba s pridihom Italije

V Nassfeldu so ponosni tudi na svojo kulinarično ponudbo Alpe-Adria, ki zaradi bližine Italije poleg koroškega šarma prinaša tudi nekaj italijanske dolce vita. Pravzaprav so nekatere smučarske koče že na italijanski strani, kar se pozna tudi pri ponudbi – od bombardina do lasagne, zagotovo pa boste skoraj v vseh 25 smučarskih kočah dobili tudi izvrstni kaiserschmarn. Namig: prepričljivo najboljšega pripravijo v Plattner's Einkehr neposredno ob smučišču, kjer vam ob svežem »šmornu« iz ponve postrežejo še z odlično domačo slivovo marmelado ali jabolčno čežano. 23. marca bo Nassfeld gostil malo bolj nenavaden vinski festival »Zvoki vina«, kjer bodo mladi avstrijski vinarji ob elektro ritmih predstavljali svoja vina, pravi glasbeni show pa se obeta 5. in 6. aprila, ko bodo na smučišču odmevali zvoki šlagerjev. Med 15. in 19. aprilom čaka otroke še tradicionalni »lov« na velikonočna jajca. Sezono bodo letos zaradi datuma velike noči zaključili precej pozno, saj bo smučati mogoče še vse do 22. aprila.

Matjaž Markič

www.nassfeld.at
Foto: © nassfeld.at

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.