Nevarna narava– Spoznajmo naravo in jo spoštujmo

Josep Palau, ilustracije Rosa M. Curto

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Narava se včasih tudi ujezi – suše, potresi, poplave, nevihte in bruhajoča lava iz ognjenika lahko uničijo celotne vasi, požgejo gozdove, porušijo mostove in zgradbe ali ogrozijo preskrbo s pitno vodo.
Vendar za te nesreče ni kriva samo narava. Svoj del krivde nosimo tudi ljudje, ker gradimo na tveganih območjih in nesmotrno porabljamo naravne vire. S svojimi dejanji tudi povečujemo uničujočo moč, ki jo imajo naravni pojavi.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Slikanica otroke spoznava z naravo in jih uči, da jo spoštujejo. Zgodba se prične z nevihto, ki otroke ujame v gozdu. Čisto mokri so, preden pritečejo domov. Medtem ko se sušijo ob peči, zunaj pa švigajo strele in grmi, poslušajo zgodbo, kako je, kadar se narava nevarno razjezi. Oceanski orkan opustoši naselja ob obali, tornado vase posesa cele stavbe. Pri nas poznamo potrese in povodenj, drugje lahko izbruhne ognjenik ali pa nastopi huda suša. Ob naravnih nesrečah veliko ljudi izgubi dom. Slikanica našteva naravne katastrofe in predstavi dejavnosti, ki pomagajo otroku razumeti, zakaj se zgodijo. Prebuja ekološko zavest in spodbuja empatijo ter solidarnost z žrtvami.

Založba MK, 2016
Mehka vezava, 36 strani
Mere: 24 x 24 cm
ISBN: 9789610139850
 

v košarico
Namesto: 9,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Čarovnica Čirimbara, CD za otroke

Pravljica Franceta Bevka o čarovnici Čirimbari, ki jo odlično interpretirajo Mila Kačičeva, Ivo Ban, Alja Tkačeva, janez Albreht, Jana Osojnik in drugi veliki slovenski igralci.

v košarico
Cena: 6,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.