Vodnik po pravicah otrok s posebnimi potrebami (2., posodobljena izdaja)

Jasna Murgel

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Vodnik pregledno in preprosto predstavlja najpomembnejša področja življenja, na katerih imajo otroci s posebnimi potrebami in njihovi starši določene pravice oziroma dolžnosti. Avtorica upošteva in razlaga veljavno zakonodajo, vključno z Zakonom o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami (ZUOPP-1), ki se je začel uporabljati 1. septembra 2013.

Pravice otrok s posebnimi potrebami so predstavljene po področjih. Poleg posameznih pravic so opisani tudi postopki za njihovo uveljavljanje, navedene pa so tudi institucije, organi in drugi subjekti, ki se kakorkoli ukvarjajo z otroki s posebnimi potrebami.

Pravice otrok s posebnimi potrebami so predstavljene po področjih (socialno varstvo, pravice iz naslova osnovnega zdravstvenega zavarovanja, nadomestila za nego, tehnični pripomočki, vzgoja in izobraževanje, usmerjanje otroka).

Pri opisu posameznih pravic je pojasnjeno, kako se te pravice uveljavljajo v praksi (od priprave listin do obiska ustreznih ustanov).

Predstavljene so oblike pravne pomoči, med katerimi je še posebej izpostavljena pravica do brezplačnega prvega pravnega nasveta.

Podrobne informacije o organih in ustanovah, ki se ukvarjajo z otroki s posebnimi potrebami (z naslovi in telefonskimi številkami).

Vodnik bo pomagal staršem in tudi strokovnjakom, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki s posebnimi potrebami, saj so v njem na enem mestu zbrane pomembne informacije s tega področja.

GV založba, 2014
Trda vezava, 206 strani
Mere: 20,5 x 14 cm
ISBN: 9789612472948

 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Ne spreglejte

Prejšnje številke revije Moj malček

Revija Moj malček ne zastari čez noč! Naročite lahko posamezne številke revije Moj malček iz let 2015, 2016 in 2017.

v košarico
Cena: 3,50 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2015 in 2016.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.