Družabno odraščanje

Gary Chapman, Arlene Pellicane

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Gary Chapman in Arlene Pellicane razsvetljujeta, kako televizija, pametne tablice, računalniki in podobna tehnologija vplivajo na otrokov odnos do družine, prijateljev in okolja, ki ga zaradi naprav včasih sploh ne opazijo.

Prav gotovo se starši sprašujete, kdaj naj svoje otroke vpeljejo v svet pred zaslonom in koli časa se lahko odklopijo od resničnosti. Hkrati pa se morate tudi sami vprašati, koliko časa preživite pred zaslonom, ali je zato vaš otrok osamljen in se čuti zapostavljenega, ker se mu ne posvečate in ali je morda celo to, da se otrok posveča televiziji in računalniškim igricam, za vas prikladno, saj imate čas zase. Takšna in podobna vprašanja vas čakajo v knjigi. Družabno odraščanje ponuja tudi nasvete, opozarja na nevarnosti, ki prežijo na otroka v digitalnem svetu, in opisuje zgodbe resničnih najstnikov, med katerimi boste morda našli podobnosti v svojem življenju.

Ukvarjajte se s svojimi otroki.

»Staršem nam bo v zavedanje, da se nas z računalnikom ne da zamenjati, če tega nočemo. Prav tako pa nam bo knjiga v dobrodošlo pomoč pri razvijanju idej, kako se zabavati in ukvarjati z otroki, da nam bo v družini vsem prijetno. Pomagala nam bo razvijati vero vase, v svoje talente in potenciale, ki še čakajo, da se v starševstvu razvijejo. Tudi z njeno pomočjo bomo vztrajali na poti iskanja čustvenega stika in živih odnosov z otroki, rojenimi v računalniški dobi,« je zapisala specialistka zakonske in družinske terapije Andreja Poljanec v spremni besedi.

Čeprav je družba usmerjena v tehnološki napredek, pa lahko starši poskrbite, da bodo vaši otroci odrasli v samostojne družabne posameznike, ki bodo znali ceniti pristne človeške vezi. Andreja Poljanec pojasnjuje: »Osnovni model za odnose se namreč vzpostavi v družini. Zariše se v možganih in je precej čvrst. Če torej otrok ob starših dobiva dovolj pozitivnih sporočil o samem sebi in se starši vživljajo v njegove občutke, bo vse življenje čutil in se zavedal, da so ljubeči in sočutni odnosi bistvo. Da je edino zanje res vredno živeti, da smo vanje poklicani.« Otrok, ki pa pozitivnih sporočil ne dobiva, se težje razvija in bo potrditev iskal v digitalnem svetu. Če morda ne veste, ali je preživljanje otrokovega časa z elektronsko varuško pretirano ali ne, lahko to preverite s testom.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Vsi smo že opazovali najstnike, otroke in celo družine, ki preživljajo skupni čas skupaj le navidezno, v resnici pa je vsak zatopljen v svoj ekran. Podnaslov knjige s stavkom »Kako vzgojiti družabne otroke v svetu zaslonov?« povzema naraščajočo zaskrbljenost staršev in vzgojiteljev, ki opazujejo odtujeno tipkanje po zaslonih in lepi novi svet virtualnih odnosov. Priročnik svetuje, kako doseči, da bodo otroci gojili tudi fizična prijateljstva, da bodo znali pogledati sočloveku v oči in ob pravem času koga objeti, zaslone pa bodo uporabljali le toliko, kot je smiselno. Razloži, zakaj naprave z ekrani tako privlačijo otroke in kaj je pri tem problematičnega, kako digitalni zasloni vplivajo na otroške možgane in kako virtualne igre vplivajo na izražanje jeze pri otroku. Svetuje, kako otroku pomagati, da bo znal navezovati stike v resničnem svetu, kako ga naučiti socialnih veščin... in kako početi kaj zanimivega brez zaslonov.

Založba Družina, 2015
Trda vezava, 247 strani
Mere: 23 x 16 cm
ISBN: 978-961-04-0205-3

v košarico
Namesto: 26,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.