Novice

Porodnišnica Ljubljana praznuje 30 let

Porodnišnica Ljubljana praznuje 30 let. Odkar so 6. oktobra 1987 odprli novo porodnišnico na Šlajmerjevi ulici 3 - zgrajena je bila s samoprispevkom občanov -, se je v njej rodilo že več kot 180.000 novorojenčkov. V njej se rodi več kot tretjina slovenskih otrok. 

Vse novice

Aktualno

Ta svet je lahko boljši - Janis Varufakis

Janis Varufakis

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
»Vse se vrti okrog denarja!« je pogosta fraza, v kateri je žal veliko resnice. Zato bi morali vsi poznati osnove delovanja gospodarstva in ekonomije, sicer bomo – ujeti v mrežo nevednosti – lahek plen pohlepnemu kapitalu.

Janis Varufakis (1961), profesor ekonomije, razvpiti nekajmesečni grški finančni minister, ki je glasoval proti varčevalnim ukrepom in februarja 2016 ustanovil vseevropsko demokratično gibanje, se je s to knjigo lotil podviga, kako osnove gospodarstva razumljivo in zabavno pojasniti svoji najstniški hčeri in njenim vrstnikom.

Zato bo ta knjiga dobrodošla in poučna za vse, ki jih zanima:
- Kaj je denar in zakaj potrebuje demokracijo?
- Kako se rojevajo finančne krize?
- Zakaj v današnjem svetu vladata krivica in neenakost?
- Kako ukrepati, da bi svet obrnili na bolje?

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Grški profesor ekonomije in bivši finančni minister Janis Varufakis, ki je postal znan kot snovalec vseevropskega demokratičnega gibanja, je avtor knjige, v kateri skuša svoji hčerki razložiti težavno vprašanje, kaj je gospodarstvo. Ali je ekonomska vprašanja, ki jih še marsikateri odrasli ne razumemo povsem, sploh mogoče razložiti preprosto? Avtor pravi, da ga je to stalo veliko truda. Ko je pisal, je imel v mislih ljudi vsega sveta, ne le svoje domovine ali Evrope, saj bi morali iskati globalno rešitev, če naj ta svet resnično postane boljši. Za celotnim besedilom ves čas slutimo misel, da se bo nekaj res moralo spremeniti, ali pa... Knjiga ni lahko branje. Primerna je za najstnike, bo pa zagotovo navdušila tudi odrasle. Marsikaj z njo postane bolj razumljivo!

Cankarjeva založba, 2016
Trda vezava, 206 strani
Mere: 21 x 15 cm
ISBN: 978-961-282-143-2

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ne spreglejte

Pustolovščina osebne preobrazbe 1 – priročnik za odrasle, ki želijo rasti

Knjiga je še nerabljena! Malo kdo med nami živi v idealnih okoliščinah – ima le zanesljive prijatelje, spoštovanja vrednega šefa, iskrene sodelavce, vedno neproblematične otroke in partnerja, ki ga ljubi, ceni in podpira. Kdo vsaj občasno ne pomisli, da vse skupaj nima smisla, da je notranje izpraznjen, da nima razloga za samozavest?

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Kaj je družina?

Knjiga je še nerabljena! Knjiga je filozofski traktat, ki ga sestavlja pet esejev, v katerih francoski filozof Fabrice Hadjadj razmišlja o tem, kaj je pravzaprav družina. Esejih so nastali kot podlaga za njegova predavanja in so zato samostojne, zaključene celote, v katerih na družino gleda z različnih očišč. Avtor je prepričan zagovornik družine, knjiga pa v prvi vrsti bralca spodbudi k lastnemu razmisleku o družini. 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Rahločutno starševstvo - dr. Andreja Poljanec

Knjiga je še nerabljena! Specialistka zakonske in družinske terapije ter mamica petih otrok predstavi pristop rahločutnosti starševstva kot razvijanje sebe ob otroku, otroka ob starših in partnerjev drugega ob drugem. V medsebojnem odnosu vsi skupaj odkrivamo, kako živeti Ljubezen, saj to je vse, kar ostane.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Vzgajanje srečnih otrok - Kako privzgojiti samozavest, uspešnost in srečo

Knjiga je še nerabljena!  Avtorica združuje spoznanja zahodnjaške filozofije, medicine in znanosti s staro vzhodnjaško modrostjo. Uči, da je treba otroku privzgojiti notranjo moč, uravnoteženost in sposobnost, da se ne naslanja na zunanje pripomočke, kot so materialne dobrine. Razglabljaja, kaj gradi naš notranji steber in kako z vzgojo postaviti pet osnovnih gradnikov samozavesti. Razložiji, kako je samozavest povezana z občutenjem sreče. 

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Za ducat ceneje

Knjiga je še nerabljena! Knjiga hudomušno predstavlja življenje v več pogledih nadpovprečne družine Gilbreth v začetku 20. stoletja. V družini je bilo 12 otrok, zato je bilo vedno veselo. Zgodbo sta napisala dva izmed njih.

v košarico
Namesto: 17,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Krik Rdeče kapice

Knjiga je še nerabljena! Knjiga govori o trinajstletnici, ki postane žrtev... Ne! Ki kljub spolni zlorabi v družini NE postane žrtev, ker najde v sebi moč, da se upre. Trinajstletnica v grozljivem gozdu bolnih strasti, laži in sprenevedanja! Deklica ob tem spozna, da se moraš vedno najbolj zanesti nase, da ni mogoče zaupati komurkoli, in da je pomembno imeti vsaj enega prijatelja. 

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Srebrne sence, 5. knjiga zbirke Krvne vezi

Knjiga je še nerabljena! Nekdo mora varovati človeštvo pred vampirji… in vampirje pred ljudmi. Potem ko alkimisti Sydney zaprejo v ječo, ljubimca obupano poskušata ohraniti zdravo pamet in najti pot drug do drugega. A najprej morata preživeti. Sydney poskuša kljub mučenju ohraniti spomin na vse, kar ji pomeni največ, Adrian pa se mora postaviti po robu tistim, ki ga prepričujejo, da je Sydney izgubljen primer… Osupljivo nadaljevanje serije avtorice priljubljene Vampirske akademije.

v košarico
Namesto: 32,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 23,00 €

Prejšnje številke revije Moj malček

Revija Moj malček ne zastari čez noč! Naročite lahko posamezne številke revije Moj malček iz let 2015, 2016 in 2017.

v košarico
Cena: 3,50 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2015 in 2016.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2015 in 2016.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Mapa za vlaganje revije Moj malček

Revije Moj malček lahko shranite v priročno mapo za vpenjanje revij. Tako bodo vse pregledno zbrane na enem mestu, lepo oblikovana mapa z napisom Moj malček pa bo okras vsake knjižne police.

v košarico
Cena: 7,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.