Krila nad Delftom - 1. knjiga trilogije Dekle v zelenem

1. Knjiga trilogije Dekle v zelenem
Aubrey Flegg

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
To je topla ljubezenska zgodba, zgodba o odraščanju in ne nazadnje tudi zgodovinska pripoved. Avtor je delo zastavil večplastno, postavil ga je v zgodovinsko okolje, nenaklonjeno ženskam in katoličanom. Lotil se je obravnave številnih problematik: dogovorjene poroke, hude bolezni, izdajstva, vzgoje, verskih vprašanj. Kljub temu teče zgodba gladko in napeto, bralca pa navduši Louisin način razmišljanja, njena sla po znanju astronomije, umetnosti in filozofije. Krila nad Delftom je prva knjiga Louisine trilogije. Sledita ji Mavrični most in V orlovih krempljih. Vsa tri dela povezuje Louisin portret, dogajajo pa se v različnih časovnih obdobjih: druga knjiga v času francoske revolucije, tretja v obdobju nacizma in druge svetovne vojne. Holandsko mesto Delft je bilo v 17. stoletju središče holandskega slikarstva in keramične obrti. Louisa, mlado svobodoljubno in bistro dekle iz premožne keramičarske družine, je tik pred dogovorjeno poroko, zato njen oče naroči priznanemu slikarju, naj naslika njen portret. Čeprav vrstnik, ji njen ženin ni všeč. Med slikanjem se naveže na slikarjevega pomočnika Pietra, katoličana. Zaradi odnosa protestantov do katoličanstva v tistem času čakajo Louiso in Pietra neprijetne preizkušnje, ki pripeljejo do presenetljivega konca.

Založba Miš, 2006
Mehka vezava, 192 strani
Mere: 12,5 x 19 cm
ISBN: 978-961-2338190


 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 6,00 €

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 6,00 €

Knjiga najlepših imen za novorojenčka

V mesecih pričakovanja gotovo mnogo premišljujete o tem, kakšno ime izbrati otroku. V knjigi "Najlepša imena" največji slovenski strokovnjak na tem področju Janez Keber razloži izvor in pomen več kot 650 imen. V knjigi so zbrana tako stara slovenska imena kot imena, ki so v modnem trendu, nazoren prikaz numerološkega izračuna, zakonske omejitve pri izbiri imena... Več kot zanimivo branje za vse bodoče starše!

v košarico
Cena: 12,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.