V pesti sila, v srcu odločnost, v mislih domovina - 140 let športnega društvoa Narodni dom v sliki in besedi

Ivan Čuk, Tomaž Pavlin in drugi

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Športno društvo Narodni dom Ljubljana je ob praznovanju 140. obletnico delovanja izdal knjigo, v kateri je ob fotografijah in dokumentih predstavljena 140-letna zgodovina društva, ki velja za najstarejše v Sloveniji. Program društva se v zelo dolgem in plodnem obdobju ni bistveno spremenil, saj je še vedno v ospredju splošna vadba, v okviru programa pa se prepletajo tudi vrhunski šport. Narodni dom je še vedno številčno najmočnejše športno društvo v Ljubljani in tudi v Sloveniji, na področju splošne vzgoje pa vsako leto zabeležijo več kot 1.500 članov. Knjiga je zbrala material, po katerem bi lahko posegli zgodovinarji, kulturologi, študenti Fakultete za šport in tudi laiki, ki jih takšna zgodovina zanima. Društvo Južni Sokol, iz katerega so se potem razvijala moderna društva, je prvo organizirano športno društvo v Sloveniji, Sokoli pa še vedno veljajo za prebuditelja modernih športnih društev.

Športno društvo Narodni dom, 2003
Trda vezava, 119 strani
Mere: 22 x 30,5 cm
ISBN: 9619123603

 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.