Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica - Šola za šalo

Izšla je posebna izdaja otroške revije Pikapolonica - Šola za šalo, ki je primerna že za najmlajše otroke.

Vse novice

Aktualno

Učenje tujih jezikov

 • Napisano: 18.03.2011 @ 12:24 Naziv: Kateri tuji jezik izbrati otroku
  Z učenjem tujega jezika imamo pri nas zelo dobre izkušnje. Preden se je otrok v šoli začel učiti angleščine, se je 2 leti učil v manjši skupini. To je prineslo zelo dobre rezultate, saj so v manjši skupini otroci zelo dobro sodelovali in se skozi igro tudi marsikaj naučili - res viden napredek, nasproti vrstnikom.

  Sedaj je star 7 let in razmišljamo, da bi ga v naslednjem šolskem letu vpisali na tečaj drugega tujega jezika. Sicer se navdušuje nad večimi tujimi jeziki, razmišljali pa smo o učenju španščine.
  Ali ste morda kdaj razmišljali, da bi vašega osnovnošolčka vpisali na tečaj kakšnega tujega jezika? Kateri tuji jezik bi poleg angleščine še predlagali?
 • Napisano: 27.09.2011 @ 22:47 Naziv: Kaj pomeni zgodnje učenje angleščine za otroka? Ali to predstavlja obremenitev ali pridobitev?
  Sem študentka, ki nudi učenje in inštrukcije angleščine osnovnošolcem in predšolskim otrokom. Preden se odpre diskusija, naj še tukaj prilepim, kar sem napisala na drugem forumu.
  Nekateri starši preveč zahtevajo od otrok in pričakujejo, da bo le-ta postal njihov mali genij. Otrok potrebuje občutek svobode in igrivost, dokler to še ima, saj bo kmalu odrasel in naložen z obveznostmi.

  Po drugi strani pa poglejte, koliko težav imajo preveč sami sebi prepuščeni otroci - ti, ki jih starši preveč razvadijo in ne naučijo, da v življenju ni pomembna samo igra. Takšni otroci imajo težave z navajanjem na delanje domačh nalog, in na učenje tudi drugih predmetov, ne le angleščine. Ko se starši tega zavedo, je težko otroka čez noč navaditi na razumevanje, da življenje ni le igra, pač pa tudi učenje, ki prinaša znanje, s katerim se odpravimo od doma v svet. Dandanašnji svet pa zahteva komunikacijo. Ne v slovenščini, temveč v angleščini.
  Sprijazniti se moramo, da je angleški jezik postal naš drugi materni jezik.

  V kolikor pogledate ocene osovnošolcev, je poleg matematike, velika težava tudi angleščina. Zato menim, da JE PRAV, da se otrok s tujim jezikom seznani čim prej, saj mu bo poznan, ga bo zanimal, in mu ne bo predstavljal težav v življenju. Dokazano je, da prav seznanjenje otroka s tujim jezikom v zgodnjem otroštvu, omogoči sposobnost govornega izražanja kasneje.

  Katero mnenje torej zagovarjati? Ubrati je potrebno srednjo pot. To ne pomeni, da se otroku naloži bukva, ki jo je potrebno predelati, in se ga vpiše na intenzivni jezikovni tečaj, temveč naj otrok skozi igro, poslušanje, zanimive vaje, uganke, spoznava svet tujega jezika. To ne pomeni, da otroku odvzamemo svobodo in mu krademo čas za igro. Tudi sam bo to vzel kot igro, ki bo postala del njegove narave - recimo, kakor otroka na zabaven način učimo učenja umivanja zob, ali oblačenja, tako ga učimo tudi jezika. Pa učenje osnovnih ptreb otroku odvzema svobdo? Nikakor ne, ker so te svari pomembne za njegovo prihodnost. Verjemite, da vam bo kasneje hvaležen.

  Sicer tudi sama nudim učenje angleščine otrok. S svojim programom jih motiviram, in spodbujam k zanimanju na privlačen način. Svet je igriv in znanje ne predstavlja odvzemanja, temveč spoznavanje, dajanje, naložbo, in nenazadnje tudi kompetenco. Grobo rečeno, nekoč je bilo življenjsko pomembno znanje, kako speči domač kruh, danes je pomembno znanje angleščine, ki odpira vrata v svet 21. stoletja, v katerem bomo ta kruh lahko kupili.

  Sicer pa, če ste zainteresirani za učne ure, varstvo vašega otroka združeno z učenjem angleščine, ali pa vaš otrok potrebuje pomoč pri domači nalogi ter dodatne inštrukcije, me kontaktirajte na moj email naslov, da vam pošljem svojo telefonsko številko: ucenje.anglescine@yahoo.com

  Učne ure ali varstvo potekajo na mojem domu v Ljubljani, kjer otroka ne bo demotiviralo domače okolje, kar mu bo omogočilo lažjo koncentracijo in zbranost. Znanje mojega angleškega jezika je izpopolnila tudi izkušnja dela kot varuška pri tuji družini, ter enoletna študijska izmenjava v tujini.

  Lep pozdrav,
  Tjaša
 • Napisano: 09.03.2013 @ 10:38 Naziv: Naziv: Kaj pomeni zgodnje učenje angleščine za otroka? Ali to predstavlja obremenitev ali pridobitev?
  Res je tema malo odmaknjena, a nič manj zanimiva in aktualna. Povsem se strinjam s Tjašo in njenim razmišljanjem o učenju tujih jezikov. Mi, z obmejnega območja, smo se sosedovega jezika naučili tako rekoč nevede, predvsem ob gledanju njihove TV (ko je bila še gledljiva, seveda), kasneje je šola dodala še piko na i. Ampak predšolsko učenje jezika pomeni predvsem neposredno dojemanje tujega jezika, tako rekoč kot maternega. Nikoli kasneje se tujega jezika ne naučiš tako globinsko kot prav v predšolski dobi. Razen seveda, če dlje časa živiš na tujem. Ob tem je seveda samoumevno, da mora biti pedagoški pristop v teh primerih prilagojen stopnji otroka. Danes so vsem dostopni tujejezični TV kanali, risanke ipd., temu je treba le še dodati piko na i z učenjem "v živo".
 • Napisano: 16.02.2016 @ 17:43 Naziv: Sabry
  Pozdravljeni,

  za vase šolske in predšolske otroke nudim zabavne in poučne inštrukcije francoskega jezika, za vsakega starša, ki bi rad investiral v tuje jezike že zelo zgodaj.
  Sem diplomirala iz fr. jezika in več let že poučujem, prav tako pa sem živela v tujini.
  Mlajšim pomagam tudi pri pripravah na teste ali pa na maturo.
  Lahko pridem na dom, ali pa vi k meni. Sem iz LJ.
  Kontakt: instrukcije.francoscine@gmail.com

  lep pozdrav,

  Sabina :)
 • Napisano: 05.06.2017 @ 19:41 Naziv: Učenje novega jezika
  Upam, da bo tale zapis o učenju novega jezika pomagal. Meni je: http://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ucenje-jezika/ucenje-novega-jezika-kako-se-ga-lotiti/
 • Napisano: 27.06.2017 @ 15:30 Naziv: Učenje jezika
  Te konkretne metode ne poznam, mi je pa za učenje jezika precej pomagal tale zapis: http://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ucenje-jezika/ucenje-jezika/
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.