Novice

Posebna izdaja Novorojenček in dojenček 2018

V reviji Novorojenček in dojenček je vrsta zanimivih člankov o prvih dnevih, tednih in mesecih z dojenčkom.

Vse novice

Aktualno

7. Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic

 

Križnikov pravljični festival bo potekal 8. in 9. junija. Posvečen bo pravljicam, ki jih je zapisal Gašper Križnik in ljudskim pravljicam, ki so povezane z gozdom.

Vsi dogodki
« nazaj

7. Križnikov pravljični festival in festival gozdnih pravljic

Križnikov pravljični festival bo potekal 8. in 9. junija.

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Kulturno društvo Motnik in Turistično društvo Motnik in Gozdarski inštitut Slovenije so zasnovali pestra dogajanja, posvečena pravljicam, ki jih je zapisal Gašper Križnik in ljudskim pravljicam, ki so povezane z gozdom.

Festival se bo pričel 2. 6. s pravljično potjo in Ireno Cerar, ki bo vodila na Menino planino, v skrivnostne gozdove, kjer so včasih živele vile.

kriznikov_festival_otroci_mala_foto_luka_dakskobler.jpg
Foto: Luka Dakskobler

Na petkovem, vedno zelo obiskanem pripovedovanju za odrasle, bodo nastopili: Anja Štefan, Vroča župa, Katja Preša, Katarina Nahtigal in letošnji pokrovitelj festivala Boštjan Gorenc Pižama. Zvečer se bomo veselili ob glasbi Brencl bande.

kriznikov_festival_gostitetljica_mala_foto_luka_dakskobler.jpg
Foto: Luka Dakskobler

Naslednji dan bo veliko pestrega gozdnega dogajanja v Parku pod lipami in okolici. Pravljična deteljica Me4 iz Motnika, ki jo sestavljajo Špela Regulj, Nina Semprimožnik, Vera Piskar in Petra Zupančič, je pripravila igre in gozdno pravljično pot, na kateri bomo spoznavali drevesa, biotsko raznovrstnost, rastline in živali, kakor nam jih bodo predstavili gozdar, lovec in zeliščarka ter pripovedovalci z gozdnimi pravljicami. Sledila bo likovna razstava, podelitev nagrad in šegave gozdne pravljice s Cirilom Horjakom Katjo Puntar, Ljubo Lajmiš in Katarino Juvančič.

kriznikov_festival_publika.jpg

Sledil bo večer lovskih pravljic, na katerem bodo poleg lovcev pripovedovali gozdne in živalske pravljice Boštjan Napotnik Napo, Motničan Jože Keršič in Breda Podbrežnik Vukmir.
Končali bomo z ognjeno predstavo skupine Čupakabra, ki pravi: »Vse stvari se pričnejo z drobno iskrico!«

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.