Novice

Jesenska številka Pikapolonice že v prodaji!

Jesenska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice
« nazaj

Kęstutis Kasparavičius obiskal slovenske osnovnošolce

17. junij 2016

Založba KUD Sodobnost International, ki organizira mednarodni projekt Naša mala knjižnica, je najbolj zavzete osnovnošolce nagradila s presenečenjem – na obisk so na njihovo osnovno šolo pripeljali skrivnostnega gosta. Gost, ki je obiskal učence OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Spodnja Idrija in OŠ Vransko je bil cenjeni litovski pisatelj in odličen ilustrator Kęstutis Kasparavičius!

povecana_vransko_zirafa_velikanka.jpg

Žirafa velikanka

Učenci so v družbi mednarodno uveljavljenega in večkrat nagrajenega ustvarjalca prisluhnili razglednicam otrok z vsega sveta, nato pa ustvarjali žirafo velikanko, knjižno junakinjo ene izmed zgodb Kęstutisa Kasparavičiusa. Velikanska mavrična žirafa bo v Ajdovščini krasila novo šolo, v katero se bodo preselili jeseni, na Vranskem, kjer so otroci ustvarili največ jo žirafo do sedaj, pa šolsko knjižnico.
 

the_underwater_story_kestutis_kasparavicius_1358499120.jpg


V slovenščini so do sedaj izšle štiri knjige Kęstutisa Kasparavičiusa - vse štiri pri založbi KUD Sodobnost International:

Trapaste zgodbe
Mala zima
Podvodna zgodba in 
Izginula slika.

Kęstutis Kasparavičius
Kęstutis Kasparavičius je priznani litovski ilustrator in avtor knjig za otroke.

Njegove ilustracije poznajo otroci vse od Evrope in Azije pa tja do Severne in Južne Amerike. Prve ilustracije, namenjene otrokom, je ustvaril leta 1984, od leta 1989 pa je sodeloval z založniki vsega sveta, med drugim iz Nemčije, Danske, Grčije, Mehike, ZDA, Tajske in Južne Koreje.

kesturias.jpg

Splošno priznanje si je prislužil z ilustracijami klasikov Hansa Christiana Andersena, Carla Collodija, E. T. A. Hoffmanna, G. A. Burgerja in Fjodorja Dostojevskega. Njegove akvarele in risbe zaznamujejo nežna barvna shema, izredno natančne podrobnosti, trdna kompozicija in izvirni humor.

Svojo pisateljsko kariero je Kęstutis Kasparavičius začel leta 2003 ter do danes ustvaril že več kot 55 ilustriranih del. Njegove knjige so bile prevedene v več kot 25 jezikov.

Za svoje delo je prejel več državnih in mednarodnih nagrad, med drugim nagrado zlato pero na mednarodnem bienalu ilustracije v Beogradu (1990), za naziv ilustrator leta je prejel diplomo Unicefa (1993) in nagrado za odličnost na knjižnem sejmu v Bologni (2003), za svoj opus del nagrado na področju otroške književnosti, ki jo podeljuje litovsko ministrstvo za izobraževanje in znanost (2009), mednarodno nagrado območja Baltskega morja Janis Baltvilks (2010) in nagrado Atrapalibres, ki jo podeljuje katalonski odbor za otroško in mladinsko književnost (2011). Večkrat je bil nominiran za Andersenovo nagrado ter za nagrado Astrid Lindgren.

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.