Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice
« nazaj

Neznani svet živali

08. avgust 2019

"Presenetljiva nova spoznanja, ki morajo spremeniti način, kako razmišljamo o živalih in kako z njimi ravnamo." 


Kako živali razmišljajo in kaj čutijo, že dolgo buri duhove. Ljubitelji živali in tisti, ki so jim živali življenjski sopotniki – ne bom rekla, da so njihovi gospodarji ali da živali »redijo« niti da so živali njihovi hišni ljubljenčki – že dolgo slutijo, da čutijo in razmišljajo mnogo več, kot si ljudje mislimo. Kako zelo nas pri razumevanju živali slepita človeška aroganca in neznanje, razkriva dr. Karsten Brensing, morski biolog in raziskovalec živalskega vedenja.

neznani_svet_zivali_mala.jpeg

Strokovnjak je knjigo namenil laični javnosti, zato o novih spoznanjih, ki jih je pridobil kot raziskovalec in kot znanstveni vodja nemškega urada mednarodne organizacije za zaščito kitov in delfinov, govori bralcu prijazno, zanimivo in navdihujoče. Predstavlja nov pogled na živali: mnoge se zavedajo same sebe – do sedaj smo si ljudje domišljali, da to zmoremo le mi, krona stvarstva; pri nekaterih bi lahko govorili o vzpostavitvi kulture; poznajo žalovanje za bližnjim, ko umre; spominjajo se preteklosti; zmožne so abstraktnega razmišljanja; imajo svojo govorico; prezirajo neiskrenost...

Avtor svoje razčlenjuje vse tiste lastnosti, ki se nam zdijo zgolj človeške in ugotavlja, kako blizu so nam pri tem določene živalske vrste. Pregleda ves spekter, tudi ribe. Ki so morda med najmanj razumljenimi sopotniki na našem planetu. Ob zaključku knjige, avtor povzame, da bi ob novih spoznanjih, z živalmi morali ravnati bistveno bolje. Sam je ustanovil javni sklad za pravice živali IRI, bralca pa vabi, naj za začetek vstopi v svet, ki ga v resnici ne poznamo.

Založba Mladinska knjiga, 2019
Trda vezava, 399 strani
Mere: 20,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789610153962
Cena:27,99 €
 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.