Jaz, moji dve družini ter osem starih staršev

Dani Markova

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
To delo ni uspavanka za lahko noč, temveč budnica za dobro jutro. Če se kdo najde v zgodbi, je to zgolj naključje. Dejanski akter zgodbe je lahko vsakdo od nas: jaz, ti, ona ali on. Vendar to ni pomembno. Pomembno je razumeti to, da so reakcije in dejanja današnjega dne produkti včerajšnjega. Merima je deklica slovenskih staršev. Zaradi strabizma mora nositi korekcijska očala. Zaradi ločitve staršev se z materjo seli iz idilične vasi, kjer se vsi poznajo, so prijatelji med seboj in si vsi pomagajo, v Ljubljano, kjer se počuti izgubljeno. Tu vidi samo beton in grozeče reke motornih vozil. V novem okolju nima prijateljev, med novimi sošolci ni sprejeta, posmehujejo se ji zaradi očal...Ona pa hrepeni po prejšnjem domu – hiši, v kateri je rasla od rojstva naprej. Da se dokaže v novem okolju, začne tekmovati v šoli s svojimi sošolci in sama s seboj. Učitelji jo izpostavijo kot primer. Potem spozna, da je s tem še bolj nesprejeta, pa se začne identificirati s povprečjem. Ker je mlada, ne ve, da »silaki« niso nobeni silaki, temveč slabiči in ranjene dušice, ki s tem, da se znašajo nad nemočnimi, zdravijo lastno pritlehno samopodobo. Iz enakega razloga se jim pridruži... Novo klofuto usode doživi, ko se njena mama znova poroči in se oče spoprijatelji z materjo dveh odraščajočih deklic, v katerih vidi nasprotnici, ki ji bosta ukradli očetovo ljubezen. Vendar na koncu vse pasti premaga ljubezen.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Merimi je ime, ki zveni tuje, izbrala mamica, a je hčerka slovenskih staršev. Dokler živi na vasi, kjer se vsi poznajo, je brezskrben otrok. Ko pa se starša ločita in se z mamico preseli v Ljubljano, se ji vse postavi na glavo. Na novi šoli nima prijateljev, nihče je noče, ker mislijo, da je tujka, posmehujejo se ji zaradi očal, močno pogreša babico, brata in očka... V šoli ji gre dobro in učitelji jo radi postavijo za vzor, a zaradi tega je v razredu še bolj osamljena. Merima stopa po drugačni poti odraščanja, kot bi, če bi ostala sprejeta in ljubljena v toplem krogu družine. Raste v dekle, kakršna nekoč ne bi hotela biti... Ni pa še vse izgubljeno - to je šele prvi del knjige!

Založba Alba 2000, 2014
Trda vezava, 136 strani
Mere: 15,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789616957045
 


 

v košarico
Namesto: 28,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.