Neresnične zgodbe, zbirka pesmi

Iztok Lovrić, ilustracije Marko Derganc

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Zbirka pesmi Iztoka Lovrića je namenjena otrokom. Režiser Iztok Lovrič se je rodil 12. februarja 1967 v Ljubljani. Je eden osrednjih ustvarjalcev zunajinstitucionalnega gledališča. Od začetka 90-tih let je ustvarjal v svojem gledališču Grapefruit, ki je delovalo v okviru gledališča Glej. Napisal in tudi zrežiral je več avtorskih komedij in libreto za komorno opero. Povezan je z mladimi, saj ustvarja za njih na gledališkem področju in riše stripe.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Kadar se ustvarjanja za otroke lotita dva mojstra, kot sta Iztok Lovrić – dramatik, scenarist in režiser, nagrajen za žlahtno komedijo, in Marko Derganc – igralec, glasbenik, stripar, soavtor slavne Butnskale, se mora izcimiti delo, ki zabava tudi odrasle. Knjiga je zbir 20 neresničnih, nemogočih, pravih nonsens zgodb, ki jih Iztok Lovrić pripoveduje v rimah, Marko Derganc pa jim z ilustracijami dodaja še eno dimenzijo humorne distance. V teh zgodbah nonsensa, t.j. ne–smisla je seveda precej smisla, komaj prikritega posmeha, tudi modrosti, morda zato, ker se ne trudijo biti posebno modre in smiselne. Pa veliko izvirnosti, vzporednic otroškemu razumevanja sveta, drobnih besednih iger in namigov.

Založba Ebesede, 2015
Poltrda vezava, 104 strani
Mere: 15 x 20 cm
ISBN: 9789616922258

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Motivacija – ključ h glasbi

Knjiga je še nerabljena!  Avtorica te zanimive knjige, ki je v prvi vrsti namenjena glasbenim pedagogom in vsem, ki so vključeni v vzgojni ali učni proces,se je lotila zapletenega področja motiviranja učiteljev glasbene vzgoje, saj verjame, da so prav oni tisti, ki bodo svoje navdušenje in znanje zmogli prenesti na učence.

v košarico
Namesto: 20,26 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Igrišča narave - Igre, ročne spretnosti in dejavnosti, ki bodo otroke zvabile ven

Knjiga je še nerabljena! V knjigi so opisane dejavnosti, ki segajo od vznemirljivih iger do oblikovanja stvari iz naravnih materialov. Morda si boste spomladi zaželeli izdelati loke in puščice iz mladik, se poleti igrati skrivalnice, jeseni skakati v kupe listja ali pozimi ustvarjati obešanke iz koščkov ledu ... Opisane so tudi pustolovske igre, ki se jih igramo, ko pade mrak, in igre, ob katerih se lahko zabavamo vse leto.

v košarico
Namesto: 34,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 17,50 €

Gugalnica

Knjiga je še nerabljena!  Risani roman obravnava zahtevno temo samomora skozi otroške oči. Pretresljiva zgodba pripoveduje o očetu, ki pove svoji hčerki, da je v njeni starosti izgubil očeta zaradi samomora. Tema, ki bi lahko ostala boleč tabu, se izteče v katarzo in bo na pot do nje pomagala tudi bralcem, ki so ljubljeno osebo morda izgubili na podoben način.

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.