Čaji dobre misli Terezije Nikolčič - 101 zelišče za ljudi in živali

Terezija Nikolčič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Raziščite čudežni svet zelišč s prvo uradno slovensko zeliščarico Terezijo Nikolčič! Narava je večni vir življenja. Ko je človek iz davnine iskal hrano za golo preživetje, je bil vedno tesno v stiku z naravo. Spoznaval je koristne rastline in se z njimi hranil. Pri svojih boleznih je preizkušal zeli, spoznaval njihovo moč in delovanje. S tem si je lajšal tegobe in tako je še danes, kajti zdravljenje z zdravilnimi rastlinami ostaja večno. V knjigi boste spoznali več kot sto zelišč, s katerimi boste okrepili svoje zdravje in pregnali bolezen.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Terezija Nikolčič je prva uradna zeliščarica v Sloveniji. Marsikdo jo je že srečal, saj zelišča nabira, goji in prodaja, hkrati pa svoje izkušnje in znanje radodarno deli tudi z naključnimi neznanci. V tej knjigi je zbrala del svojega bogatega znanja. V njej svetuje, kako iskati zdravilne rastline in kako jih uporabiti. Največji, osrednji del knjige je predstavitev 101 zelišča z veliko fotografijo, z opisom rastline in rastišča, z nasvetom, kako ga nabirati in kako vse ga lahko uporabimo za zdravljenje, pa tudi za prehrano. V naslednjem sklopu so recepti za avtoričine čajne mešanice, pripravke (olja, grenčine, vina, likerje, tinkture, kopeli...) z nasveti, pri katerih težavah jih uporabimo. Čisto na koncu pa je še poglavje z nasveti za domače (zeliščno) zdravljenje živali. Knjiga opozarja na dva vidika zeliščarstva – da nam narava nudi zdravilne rastline, toda tudi, da smo ji zato dolžni izkazati spoštovanje, ne pa ropanje in uničevanje. Priporočam!

Založba Cangura.com, 2016
Trda vezava, 299 strani
Mere: 24 x 16 cm
ISBN: 978-961-6769-88-4

 

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Prejšnje številke revije Moj malček

Revija Moj malček ne zastari čez noč! Naročite lahko posamezne številke revije Moj malček iz let 2017 in 2018.

v košarico
Cena: 3,50 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2017 in 2018.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2017 in 2018.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Mapa za vlaganje revije Moj malček

Revije Moj malček lahko shranite v priročno mapo za vpenjanje revij. Tako bodo vse pregledno zbrane na enem mestu, lepo oblikovana mapa z napisom Moj malček pa bo okras vsake knjižne police.

v košarico
Cena: 7,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.