Zakaj sem jaz jaz? - Krščanski pogled na pomembna vprašanja o človeku

Gwenaëlle Boulet in drugi, ilustracije Clotka in drugi

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju! Delo francoskih avtorjev je namenjeno otrokom. Temeljna življenjska vprašanja, ki si jih začnemo postavljati v teh rosnih letih – in si jih potem postavljamo do konca življenja – osvetljuje v luči krščanske etike. Odkrito, odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!
Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način in pri tem izhajajo iz krščanskih vrednot. Kakšne odgovore na ta vprašanja lahko najdemo v Svetem pismu? Kako je o tem govoril Jezus? V tej luči razmišljamo o vélikih življenjskih vprašanjih. To, da smo kristjani, namreč ne pomeni le, da verujemo v Boga, ampak da krščanski pogled na svet tudi živimo.

O avtorjih:
Sodelavci francoske katoliške revije Filotéo (avtorice: Gwenaëlle Boulet, Anne-Laure Fournier-Le Ray, Marine Gérald de Malartic, Sonia Goldie, Lucie Tour, Noélie Viallet, in ilustratorji: Clotka, Clément Devaux, Nicolas Hubesch, Martin Jarrie, Pascal Lemaître, Frédéric Rébéna, Béatrice Rodriguez, Anne Simon), namenjene otrokom, so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Odprtost in argumentiranost njihovih stališč tudi v naš prostor prihaja kot dobrodošla osvežitev.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2016
Trda vezava, 132 strani
Mere: 25,5 x 19,5 cm
ISBN: 978-961-278-305-1


 

v košarico
Namesto: 23,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Džungelski rompompom, DVD z animiranim filmom

DVD je še nerabljen! Animirani TV film iz serije Knjiga o džungli prinaša 60 minut akcije, dogodivščin, zabave in drame z Mavglijem in prijatelji Balujem, Bagiro, Manijem,... in sovražnim tigrom Šir kanom.

v košarico
Namesto: 8,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Jaz, Elvis Riboldi

Knjiga je še nerabljena! Elvis zmore v en sam dan stlačiti toliko neumnosti in lumparij, da je resnična zgaga. Zapleta se v težave v šoli, doma, med sosedi in sošolci. Knjiga na izviren način in zelo duhovito predstavi hiperaktivnost in kot kombinacija besedila in stripa zagotavlja dodatno zabavo ob branju. 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Enciklopedija dinozavrov - Več kot 60 pošasti iz pradavnine kakršnih še ne poznate

Knjiga je še nerabljena! Sodoben slikovni priročnik je pravcata mala enciklopedija dinozavrov, od najbolj zloglasnih tiranozavrov in priljubljenih filmskih zvezdnikov velociraptorjev do takih, ki so manj znani ali za katere celo prvič slišimo. Bogato ilustriran časovni pregled spremlja te živali po prazgodovinskih obdobjih triasa, jure, krede in novejših dob kenozoika; s fantastičnimi prikazi in podrobnimi primerjavami opisuje razvoj različnih vrst teh živali...

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Jona v stiski / Jonás en apuros, dvojezična slikanica

Knjiga je še nerabljena! Jona si zelo želi čokoladnega jajca, toda njegova mama v slaščičarni nakupuje druge slaščice. Medtem ko se pogovarja s slaščičarko, pa Jonova roka kar sama stisne jajce v žep. Ojoj! Kaj pa sedaj? Dvojezična špansko slovenska slikanica lahkotno in otrokom primerno, toda vsebinsko tehtno, obravnava napačno dejanje in čustva, ki otroka ob tem prevzemajo, na koncu pa nevsiljivo ponudi rešitev. 

v košarico
Namesto: 15,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.