Vso srečo! Mali učbenik preživetja -Takojšnja pomoč ob črnogledosti, negotovosti, smoli in spodrsljajih

Claudia Croos-Müller, ilustracije Kai Pannen

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Za srečo se je treba odločiti! V življenju ne more vsak dan sijati sonce – kljub temu in prav zato pa lahko vsak dan vsaj malo vadimo srečo in optimizem. Knjižica nemške nevrologinje in psihoterapevtke prinaša nov nabor nadvse preprostih telesnih vaj, s katerim si lahko izboljšamo počutje.
V knjižici Glavo gor! – prvi iz niza malih učbenikov preživetja, smo vaje zoper stres in slabo voljo delali v družbi dobrodušnega ovna Oskarja. V knjižici Le pogum! se mu je pri vajah za pomoč zoper strah, paniko in razbijanje srca pridružila ovca Ema. Tokrat pa se v bran proti črnogledosti, negotovosti, smoli in raznim spodrsljajem vadi okrepljena postava: Emi in Oskarju prihaja na pomoč Vili, črna ovca. Vajen je razmišljati pozitivno in nikoli ne izgubi zaupanja vase. Nerganja in tarnanja ne pozna. Prav nič črnogled ni, ampak je srečen oven! Pri tem mu pomagajo povsem preproste stvari, kot so dvignjen pogled, miselne igre, žvižganje, ples, poskakovanje, zbiranje lepih spominov …
Zakaj? Zato, ker se prek telesa v možgane nenehno prenašajo informacije – ne glede na to, ali so dobre ali slabe. Možgani predelajo te informacije v misli, dejanja in čustva. Z novimi, pozitivnimi telesnimi držami in telesnimi dejavnostmi telo sporoča možganom nove, pozitivne informacije. Možgani tako razvijejo pozitivne misli in občutke. Te misli spremenijo naše stare, negativne poglede na življenje. Novi pogledi na življenje pozitivno spremenijo naša dejanja. Optimistično in mirno delovanje pa je kot ogromen magnet, ki privlači srečo.

Priročna knjižica malega formata je primerna za vse starosti, uporabna tako za posameznike kot tudi za skupine – od šol do domov za ostarele. Z njo lahko osrečite sebe in druge. Svet namreč potrebuje srečne ljudi!

Claudia Croos-Müller (1951), dr. med., je specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo. Dela na kliniki v Rosenheimu in v zasebni ordinaciji. Je tudi certificirana terapevtka (z evropskim certifikatom EMDR) in terapevtka za zdravljenje travmatskih motenj. Na podlagi več kot 30-letnih terapevtskih izkušenj je razvila metodo »Body2Brain«, preprost, vsakodnevno uporaben način, kako prek telesa skrbimo za dobro čustveno počutje.
Kai Pannen (1961) je študiral slikarstvo in film v Kölnu, od leta 1990 pa dela kot ilustrator in ustvarjalec risank. Knjižne ilustracije predstavljajo težišče njegovega delovanja. Med drugim je ilustriral knjige Kako naj se (ne) prepiramo, Glavo gor! in Le pogum!. Kai Pannen živi in dela v Hamburgu.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2017
Trda vezava, 41 strani
Mere: 16 x 17,5 cm
ISBN: 978-961-278-319-8

 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 6,00 €

Knjiga najlepših imen za novorojenčka

V mesecih pričakovanja gotovo mnogo premišljujete o tem, kakšno ime izbrati otroku. V knjigi "Najlepša imena" največji slovenski strokovnjak na tem področju Janez Keber razloži izvor in pomen več kot 650 imen. V knjigi so zbrana tako stara slovenska imena kot imena, ki so v modnem trendu, nazoren prikaz numerološkega izračuna, zakonske omejitve pri izbiri imena... Več kot zanimivo branje za vse bodoče starše!

v košarico
Cena: 12,00 €

Prva spominska knjiga

Ko bo vaš otrok rasel in se razvijal, se bo vsak dan dogajalo toliko novega, da boste marsikaj lepega in zabavnega že sproti pozabili. Na primer, kako je otrok izgovarjal prve besede, katere so bile njegove najljubše igrače in kako majhna je bila nekoč njegova dlan... To so drobni spomini, ki jih boste čez leta z veseljem obnovili. Ta knjiga vam bo pomagala ohraniti sladke spomine za svoje srce. Tudi vaš otrok ga bo z veseljem ogledoval, ko bo le malo večji.

v košarico
Cena: 14,95 €

Lovely Baby Mozart, glasbeni CD za dojenčke

Glasba Raimonda Lapa je komponirana posebej za dojenčke. Pomirja jih in ustvarja prijetno vzdušje, ob katerem tudi laže zaspijo.

v košarico
Namesto: 16,80 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2016 in 2017.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2016 in 2017.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.