Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Aktualno

PRAVLJIČNI STUDIO, pripovedovalska igralnica Galerija Vodnikove domačije Šiška, 17. marec – 1. junij

Na Vodnikovi domačiji Šiška v nedeljo, 17. marca ob 11h odpirajo interaktivno razstavo za otroke Pravljični studio. Odprtje bodo pospremile zgodbe. Pripovedovali jih bodo Špela Frlic in otroci. Brezplačno, pridite. 

Vsi dogodki

Naravna hrana za dojenčke in malčke

Popolna zdrava prehrana za otroke od rojstva do treh let
Amanda Grant

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Vsi si želimo, da bi naši otroci jedli zdravo hrano, takšno, ki je popolnoma naravna, pridelana brez herbicidov, insekticidov… in nato tudi predelana tako, da ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa in podobnega. Ampak, za laika, ki nima medicinske in nutricionistične izobrazbe, to ni lahko. Knjiga, ki jo predstavljam (Tehniška založba Slovenije, avtorica Amanda Grant), nam je pri tem lahko v veliko pomoč – najprej pri izbiri živil, nato pri pripravi jedi in na koncu pri sestavi jedilnika. Avtorica se veliko pomudi tudi pri pripravi vegetarijanske prehrane, toda to je spolzko področje, če govorimo o prehrani nosečnice, dojenčka in majhnega otroka, ker imajo našteti pač drugačne potrebe kot odrasli. Če se odločate za kaj takega, je potrebno mnogo predznanja! Kakšni pa so recepti? Preprosti, zelo okusni in zelo zdravi. Predstavljeni so s čudovitimi fotografijami. Hrana pač ni le življenjska nuja, je tudi veliko veselje, užitek in trenutek, ko se zbere družina. Najbolj presenetljivi pa so recepti, pri katerih so uporabljene eksotične sestavine, ki dajejo hrani drugačen okus. Jaz nameravam preizkusiti vse po vrsti!

Založnik o knjigi:
Prikazujoč prednosti sveže pripravljene hrane nas knjiga vodi od nasvetov, kje in kako kupovati, hraniti in kuhati ekološka živila do receptov za vsa obdobja starosti našega otroka. Predstavljen je zdravstveni pomen ekološke hrane, način pridelave in predelave ter prodaja na slovenskem trgu. Vključeni so nasveti in priporočila, kateri hrani se kaže izogibati in katero velja izbrati pri določeni starosti našega malčka ter nad sto receptov za hitro pripravo okusnih jedi.

Založba: Tehniška založba Slovenije
Mehka vezava, 142 strani
Mere: 23,5 x 19 cm
ISBN: 86-365-0400-7

v košarico
Namesto: 27,12 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga je še nerabljena! Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Kuhinja Mediterana

Knjiga je še nerabljena!  Od Grčije do Maroka, od Provanse do Sicilije, od Turčije do Španije – neskončno raznovrstnih različic sredozemske kuhinje je v vrhu gastronomije. Narekuje osnovne principe: sestavine, način priprave, začimbe. V knjigi je njeno bistvo prikazano skozi najbolj avtentične recepte in avtorjeve komentarje, v katerih mrgoli zgodovinskih dejstev, kulinaričnih namigov in zanimivosti.
 

v košarico
Namesto: 49,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Hura, gremo jest!

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga je namenjena vsem, ki so siti zoprnih konfliktnih situacij za mizo. Saj veste: ko so otroci izbirčni, ko ne jedo zelenjave, ko sploh nič ne jedo, ko je otrok še preveč ješč, ko se otroci za mizo neprestano prepirajo, ko ste za mizo z najstniki, ko jeste v restavraciji in ko se starša za mizo ne strinjata. Avtor, ki je brez dlake na jeziku, govori naravnost, trezno in brez olepševanja, pri tem pa nemalokrat ošvrkne nespametno popustljive ali zaslepljene starše, ki so pravzaprav soustvarjalci svojih in otrokovih težav, pa tega ne sprevidijo in zato ne najdejo boljše rešitve.

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Naravna hrana za dojenčke in malčke

Knjiga je še nerabljena!  Vsi si želimo, da bi naši otroci jedli zdravo hrano, takšno, ki je popolnoma naravna, pridelana brez herbicidov, insekticidov… in nato tudi predelana tako, da ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa in podobnega. Ampak, za laika, ki nima medicinske in nutricionistične izobrazbe, to ni lahko. Knjiga nam je pri tem lahko v veliko pomoč – najprej pri izbiri živil, nato pri pripravi jedi in na koncu pri sestavi jedilnika.

v košarico
Namesto: 27,12 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.