(Ne)moč adolescentov

Gérard Neyrand

Knjiga je še nerabljena! 

Založnik o knjigi:
Kako naj se starši in vzgojitelji odzivajo na vpliv, ki ga imajo mladinska kultura in vrstniške skupine na otroke? Kako se izogniti vsiljevanju in sporom, ki mu sledijo, hkrati pa ostati pozoren na to, s kom se otroci družijo in kod hodijo? Kako jim dajati podporo pri prvih poskusih oblikovanja identitete in zagotavljanja čustvene in kulturne neodvisnosti, ne da bi bili pretirano tovariški ali preveč zastareli? Za mnoge starše se z adolescenco začnejo skrbi predvsem, zaradi občutka, da so izgubili nadzor. Adolescent se res obrne k vrstnikom in spoji z mladinsko kulturo. »Vrstniška skupina« postane kraj nove identifikacije in potrditve mladostniških kulturnih norm, ki so jih razširili predvsem mediji in potrošniška družba. Med spori in pogajanji je treba adolescentu prisluhniti in hkrati ponuditi ustrezne zglede, da bo našel svojo pot.

Založba: Oka, otroška knjiga, 2003
Mehka vezava, 139 strani
Mere: 18 x 12 cm
ISBN: 961-6217-68-2
 

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Ne spreglejte

101 čudoviti izdelek, ki ga omogoča digitalna kamera

Knjiga je še nerabljena!  Domiselna, zabavna in presenetljiva knjiga, ki bo zagotovo navdihnila vsakega lastnika digitalne kamere. Naredite boljše fotografije, spoznajte različne načine tiskanja, prikazovanja in razpošiljanja fotografij, naučite se preproste, a učinkovite tehnike za obdelavo fotografij ter ustvarite umetniške slike ali pa uporabite kamero kot skener, spletno kamero ali celo kot beležnico.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Moja starša se ločujeta, priročnik za mladostnike

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga je namenjena otrokom staršev, ki se ločujejo. Odgovarja na njihove temeljne skrbi: zakaj se starša nimata več rada, kaj bo z njimi po razvezi, kaj, če jim novi partner ne bo všeč... Zanimiva pa so tudi poglavja, ki otroku svetujejo, kako naj ravna v novo nastalem položaju, pa tudi, kako naj doseže, da ga nobena stran ne bo mogla izkoristiti. Priročnik je sicer namenjen otrokom, morali pa bi ga prebrati predvsem starši, saj si gotovo želijo, da bi otroka z ločitvijo čim manj prizadeli.

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.