Zrcalo odraščanja

Mednarodna sociološka raziskava o odraščajočih otrocih
Jože Bajzek

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
O tem, kakšna je »današnja mladina« se sliši mnogokrat, malo pa je resnično utemeljenih dognanj, ki bi temeljila na raziskavi populacije mladostnikov. Šest uglednih slovenskih znanstvenikov pa je opravilo sociološko raziskavo z izredno zanimivimi zaključki. Delo so sicer poimenovali Zrcalo odraščanja, toda meni - laiku - se je zazdelo, da gre v veliki meri za zrcalo družbe, v kateri ti otroci odraščajo. Presenečeni boste – tisto, kar mladostnikom pogosto očitamo odrasli, oni sami v resnici označujejo kot izredno negativno in moteče v okolju, ki jih obdaja. Ker verjamem, da nam ni vseeno za njihovo prihodnost, je ta raziskava nekaj, kar bi bilo koristno prebrati, če se vas kakorkoli dotika svet mladostnikov: če jih imate v družini, če jih srečujete v šoli ali pri preživljanju prostega časa. Mene so še posebno pretresla poglavja o samospoštovanju, o odnosih z vrstniki, o družini in o šoli, pa tudi tisto o preživljanju prostega časa. Knjiga ima sicer obliko raziskave in je na trenutke za laičnega bralca prenatančna s podatki, toda zaključki so izredno zanimivi. Ne spreglejte jih!

Založnik o knjigi:
Knjiga se ukvarja z obdobjem poznega otroštva. V žarišču pozornosti so otroci med 9. in 14. letom in sicer otroci iz Slovenije, slovenski otroci s Tržaškega v Italiji in italijanski otroci. Glavna vprašanja, ki se jih avtorji lotevajo, so samospoštovanje odraščajočih otrok, odnosi otrok z vrstniki, otroci v družinskem in šolskem okolju, poklicni interesi, vrednote, prosti čas in sredstva javnega obveščanja.
Knjiga, ki je za naš prostor in čas res aktualna, bo pomagala ustvarjati boljši vzgojno-učni prostor in bo še posebej v pomoč strokovnjakom s področja vzgoje in izobraževanja, učiteljem in seveda tudi staršem.

Založba: Didakta, 2003
Mehka vezava, 308 strani
Mere: 23,5 x 16,6 cm
ISBN: 961-6463-16-0
 

v košarico
Namesto: 27,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Znanost o vzgoji

O vzgoji otroka obstaja mnogo priročnikov, a ta je res nekaj posebnega. Iz vse vsebine, ki je kombinacija nasvetov in novih spoznanj o delovanju možganov ter skrbno izbranih primerov iz živalskega sveta, diha predvsem želja, da bi vzgojili otroka, ki bo polna, zadovoljna osebnost, zmožna dajanja in prejemanja, ki bo zadovoljen, ker bo notranje uravnotežen. Na otroka vplivamo v vsakem trenutku: pri igri, pri spanju, pri tolaženju joka...

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 25,00 €

101 čudoviti izdelek, ki ga omogoča digitalna kamera

Knjiga je še nerabljena!  Domiselna, zabavna in presenetljiva knjiga, ki bo zagotovo navdihnila vsakega lastnika digitalne kamere. Naredite boljše fotografije, spoznajte različne načine tiskanja, prikazovanja in razpošiljanja fotografij, naučite se preproste, a učinkovite tehnike za obdelavo fotografij ter ustvarite umetniške slike ali pa uporabite kamero kot skener, spletno kamero ali celo kot beležnico.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Moja starša se ločujeta, priročnik za mladostnike

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga je namenjena otrokom staršev, ki se ločujejo. Odgovarja na njihove temeljne skrbi: zakaj se starša nimata več rada, kaj bo z njimi po razvezi, kaj, če jim novi partner ne bo všeč... Zanimiva pa so tudi poglavja, ki otroku svetujejo, kako naj ravna v novo nastalem položaju, pa tudi, kako naj doseže, da ga nobena stran ne bo mogla izkoristiti. Priročnik je sicer namenjen otrokom, morali pa bi ga prebrati predvsem starši, saj si gotovo želijo, da bi otroka z ločitvijo čim manj prizadeli.

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

(Ne)moč adolescentov

Knjiga je še nerabljena! Kako naj se starši in vzgojitelji odzivajo na vpliv, ki ga imajo mladinska kultura in vrstniške skupine na otroke? Kako se izogniti vsiljevanju in sporom, ki mu sledijo, hkrati pa ostati pozoren na to, s kom se otroci družijo in kod hodijo? Kako jim dajati podporo pri prvih poskusih oblikovanja identitete in zagotavljanja čustvene in kulturne neodvisnosti, ne da bi bili pretirano tovariški ali preveč zastareli? Za mnoge starše se z adolescenco začnejo skrbi predvsem, zaradi občutka, da so izgubili nadzor.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.