Igra z gibi 3 – Osnova izražanja z gibom – Gibanje postaja ples

Andreja Gjud0 Breda Kroflič, ilustracije Mira Mijačević

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi: 
Pedagoški priročnik o osnovah plesne umetnosti za otroke prinaša veliko novih idej in predstavlja nazoren pregled skozi različne plesne položaje in vsebine. Gradivo je urejeno tako, da se ga bodo posluževali lahko vzgojitelji predšolskih otrok, obenem pa bo tudi velika spodbuda in opora učiteljem in mentorjem osnovnošolskih otrok tako pri samem pouku, kot pri internesnih dejavnostih v šolah, v glasbenih šolah in v kulturno-umetniških društvih.

S kolesom življenja se vrti ves svet: vrtijo se planeti okoli osi in sonc, ozvezdja okoli osi, elektroni okoli nevtronov; vrti se tisoč koles tehnološke civilizacije, vrti se krogla, ki prifrči iz cevi; pa svet, ko izgubljaš zavest in padaš v spiralo predora brez dna; vrti se tvoja usoda, ki te kar naprej vrača iz obupa v veselje in iz veselja v obup... vrtenje okoli duhovne osi, ki je večno vračanje k veri v ljubezen in dobrohotnost. Hoja je postala ubrana pesem, ki je kmalu povlekla v svoj ritem tudi dihanje. Naposled je v lahkotnem ritmu vibriral ves svet... Vse se giblje v ritmu tvojih korakov. Srečen si, da živiš v svetu, ki je neskončno prilagodljiv... Začel sem plesati. Neka sila mi je začela dvigovati noge in me vrteti po stezi; za mano je plesal tudi moj nevarni prijatelj, poskakoval je skladno z menoj in se smejal tako glasno kot jaz in najin smeh se je izgubljal na sončni planoti. In z nama se je smejalo nebo, smejala so se pobočja, smejali so se snežni očaki.

Založba Didakta, 1992
Mehka spiralna vezava, 99 strani
Mere: 21 x 29,5 cm
ISBN: 8677070168

v košarico
Namesto: 16,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 6,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.