Razigrana Ljubljana, 10 igrivih in poučnih dogodivščin za otroke po mestu

Neja Morato Štucin, ilustracije Karmen Bajec

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Te zanima, kje v Ljubljani se skriva zaklad? Kaj pa skrivnostni primer, ki ga lahko rešijo zgolj najboljši detektivi? Morda Ljubljanski grad s skrivnostnimi ječami? Prelistaj knjigo in se z njo odpravi novim dogodivščinam naproti. Razigrana Ljubljana je vodič za otroke po Ljubljani. Sestavljen je iz 10 igrivih dogodivščin, ki mlade bralce popeljejo po slovenskem glavnem mestu. Vodič je namenjen otrokom, ki v družbi sovrstnikov, staršev ali učiteljev spoznavajo mesto in se hkrati učijo orientacije in branja zemljevidov. S pomočjo knjige raziskovalno odpravo po Ljubljani otroci vodijo sami. Vsekakor bo v zabavo otrokom, ki se v slovensko glavno mesto odpravljajo prvič, in tudi tistim, ki v Ljubljani živijo.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Vodič po Ljubljani je namenjen otrokom in odraslim, ki jih veseli pustolovsko odkrivanje mesta, pri katerem se otroci hkrati igrajo in naučijo česa novega. Igriva raziskovanja so razdeljena na 10 dogodivščin. Vodič je naslovljen na otroke (od 6. do 12. leta). Oni so tisti, ki odrasle povabijo na poučen potep, oni sami aktivno odkrivajo skrivnosti različnih predelov Ljubljane. Pri tem jim pomagajo pregledni zemljevidi, fotografije, skice in zabavne interaktivne naloge, pri katerih iščemo določene stavbe, opazujemo prevozna sredstva, sledimo sumljivim osebam, hodimo po poti, ki jo je redno merila nogavica arhitekta Jožefa Plečnika, bežimo iz grajske ječe, povezujemo kipe in njihova imena... Naloge spodbujajo samostojno, aktivno, radovedno opazovanje. To je zabaven, pregleden in berljiv vodič, ki ga z zanimanjem lista tudi odrasel Ljubljančan, ki svoje mesto dobro pozna.

Založba KUD Tkalnica idej
Mehka vezava, 128 strani
Mere: 17 x 22 cm
ISBN: 978-961-9352700
 

 

v košarico
Namesto: 23,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 6,00 €

Velikan Vekoslav

Knjiga je še nerabljena! Vekoslav je velikan. Ker pa je velikanov zelo malo, Vekoslav ni srečal še nobenega. Nekega dne se zave, da je spekel piškote, pa nima nikogar, s komer bi jih delil. Zato se odpravi po svetu, iskat še kakšnega velikana. Potuje dlje in dlje – čez domači travnik in gozd, po reki, čez morje in skozi suhe pokrajine... Po poti srečuje prijazne živali, a nobena ne ve, kje bi bil kakšen velikan.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Gremo na pot

Knjiga je še nerabljena! Ljubka kartonka za najmlajše. Poglej slike, ugani in povej, kaj je na njih, če pa ne ugotoviš, pa preberi.

v košarico
Namesto: 8,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Pod belim gradom

Julija je petletna deklica, ki živi v mestu »pod belim gradom«. Hodi v vrtec, rada ima mamico in atija, dedka in babico, in tudi vzgojiteljico Lidijo. Toda tudi med ljudmi, ki se imajo radi, se dogaja vse mogoče – in vse, dobro, ljubeče pa tudi grenko, pomaga otrokom spoznati svet, nabirati izkušnje, odraščati. Utrinki iz Julijinega vsakdanjika so nanizani v trideset kratkih zgodbah s preprostimi sporočili za malčke.

v košarico
Namesto: 5,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,50 €

Kako sta Bibi in Gusti udomačila kolo

Knjiga je še nerabljena! Včasih morata tudi pujsa po opravkih, recimo po štiriperesne deteljice. Takrat si Bibi pomaga z zvijačo, da bi Gustija spravila iz postelje. Ampak Gusti je tokrat neomajen: danes je nogometna tekma, zato ne gre nikamor, pa pika. K sreči premore Bibi še eno učinkovito zvijačo, ki se ji ni mogoče upreti: po deteljice ne bosta šla peš, ampak s kolesom. Samo udomačiti ga je še treba...

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,00 €

Doma je najlepše

Doma je najlepše je zgodbica o rački Riti, ki je morala nekaj časa preživeti v bolnišnici. Te zanima, kako je preživela to občutljivo obdobje? Pa ti, si že kdaj ostal v bolnišnici?

v košarico
Namesto: 9,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Čarovnije iz Ozove dežele

Knjiga nas popelje v čudoviti domišljijski svet Ozove dežele in njenih prebivalcev.Doroteja, Trot, čarovnik iz Oza in kapitan Bill, se v družbi Strahopetnega leva, Lačnega tigra in Steklenega mačka odpravijo na pot, da bi poiskali darilo za rojstni dan princese Ozme, vladarice Ozove dežele. Na potovanju, preden najdejo darilo, doživijo toliko nenavadnih dogodivščin, da skoraj ne moremo verjeti. Ampak v Ozovi deželi je vse mogoče.

v košarico
Namesto: 12,23 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

Kovačevo kladivo in jojo – Čustva:jeza

Knjiga je še nerabljena! Zgodba o dveh celinah, dveh dečkih je samo delček velike zgodbe – življenja. Dečka, Pavel in Kimbo živita v različnih okoljih. Prvi živi sam z mamo in sanja o očetu; drugi ima veliko družino in povsem drugačne skrbi. Pavlovo otroštvo je polno jeze in sramu, kar se še stopnjuje med sošolci. Vendar se v njem skrivata dobrota in razumevanje, ki ga nazadnje pripeljeta so spoznanja, da je jezo in strah mogoče premagati.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Pot k posvečenim - Uročeni otok, 1. knjiga

Zbirka vsebuje napete fantazijsko-pustolovske in detektivske romana za mlade bralce. Prva knjiga iz zbirke je serija fantazijsko-pustolovskih romanov Uročeni otok. Nekoč je otoška država Tiranitida živela v miru in blagostanju. Ravnala se je po načelu ravnotežja: vse naj bo porazdeljeno in vse dopolnjeno… Nato je prišla vojna in otoku je zavladalo zlo. Aleks, desetletni deček, je izbran, da deželo reši vsega hudega.

v košarico
Namesto: 21,70 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Za varnost otroka - Kids eye 15

Majhen opozorilnik je naprava, ki pokaže, če se otrok preveč oddalji. S pritiskom na gumb vas lahko pokliče tudi otrok, če vas ne vidi več. Koristno na letališčih, na potovanju, na prireditvah, v nakupovalnih centrih... povsod, kjer je veliko ljudi.

 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.