Izgubljena stvar

Shaun Tan

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
I
zgubljena stvar je subtilna nadrealistična zgodba o dečku, ki na plaži odkrije nenavadno izgubljeno stvar in ji nato pomaga najti dom. Medtem ko sprva raziskuje, komu to čudaško, a prijetno in zabavno bitje/stvar pripada, spoznava brezbrižnost večine ljudi, ki jim preprosto ni mar za nekaj, kar moti red njihovega vsakdana. V želji, da bi nenavadni stvari našel zatočišče, se z njo spoprijatelji in po različnih dogodivščinah sredi pustega in zdolgočasenega predmestja naposled odkrijeta kraj, kjer ji zadiši po domačnosti. Kraj, kjer so dobrodošle stvari, ki izstopajo po svoji drugačnosti. Tam vse kar kipi od ustvarjalnosti, igrivosti in življenja. Popolno nasprotje sveta, kjer je vse natančno urejeno, odmerjeno po absurdnih pravilih državnih uradov, osivelo in enolično, saj nikjer ne vidimo dreves in drugih živih bitij, razen ljudi. In seveda, tu in tam – če smo dovolj pozorni – posamezne izgubljene stvari. Stvari, ki preprosto ne pripadajo nikomur…
Posebnost slikanice je njena izvirna in bogata vizualna podoba: ozadje ilustracij predstavlja kolaž izrezkov iz starih učbenikov za matematiko in fiziko, tako da naš pogled neprestano potuje od ene podobe k drugi, od enega pomena k drugemu, v slogu Tanovih »besedno-slikovnih ugank«.

Shaun Tan je za svoje domišljijsko bogate in z eksistencialno tematiko obarvane knjige leta 2011 prejel Spominsko nagrado Astrid Lindgren, najpomembnejše priznanje za ustvarjalce na področju otroške in mladinske literature. Izgubljena stvar je oživela tudi v filmski podobi, za to stvaritev je Shaun Tan skupaj z Andrewom Ruhemannom prejel oskarja za najboljši kratki animirani film (2011). Michael Yezerski, ki je ustvaril glasbeno podlago filma, je leto kasneje svojo glasbo predvajal v okviru Grafičnega festivala v znameniti Sydneyjski operni hiši. To le poudarja vrednost te samosvoje slikanice, ki s svojim pomenljivim sporočilom in navdušujočo likovno podobo sega do knjigoljubov vseh starosti in okusov…

Založba eBesede, 2012
Trda vezava, 31 strani
Mere:  31,5 x 24 cm
ISBN: 978-961-6693-95-0

 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Čarovnica Čirimbara, CD za otroke

Pravljica Franceta Bevka o čarovnici Čirimbari, ki jo odlično interpretirajo Mila Kačičeva, Ivo Ban, Alja Tkačeva, janez Albreht, Jana Osojnik in drugi veliki slovenski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.