Duhec Gašper gre v šolo, 1. bralna stopnja Knjigoljub

Katja Konigsberg, ilustracije Regine Altegoer

Založnik o knjigi: 
Nik je pozabil vaditi za narek. Duhec Gašper se ponudi, da ga bo spremljal v šolo in mu pomagal pri nareku. Vendar pa ne gre vse , kot bi moralo...Na koncu na bralce začetnike čakajo igrive bralne uganke, ki pospešujejo bralno razumevanje in motivacijo mladih bralcev. Knjigice iz zbirke Knjigoljub pospešujejo bralno razumevanje in motivacijo za branje. Knjige prve bralne stopnje so prve knjige, ki jih otroci lahko samostojno ali ob zelo majhni pomoči staršev preberejo sami. Zgodbe so prirejene starostnemu obdobju konca 1. razreda in začetka 2. razreda osnovne šole, so zanimive ter z odličnimi ilustracijami kar vabijo k branju. Stavki so kratki, s preprosto strukturo, besedišče je preprosto in prirejeno za bralce – začetnike. Knjiga je opremljena z veliko slikami, ki pojasnjujejo zgodbo in pisana z velikimi tiskanimi črkami.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Pri Niku imajo doma hišnega duhca. Star je že stoletja, a pravi, da se še nikoli ni imel tako lepo kot sedaj, ko živi pri Niku. Za rojstni dan mu Nikova družina podari škotske dude, Nik pa mu izdela indijansko perjanico. Zabavna kombinacija. Tako zelo zabavna, da se Nik šele v postelji spomni, da naslednji dan v šoli piše narek, pa ni nič vadil. Ampak duhec ima rešitev – z Nikom bo šel v šolo, da ga ne bo strah. Dude in perjanico bo vzel s seboj, da bo razveselil še učiteljico... Izjemno prikupna zgodba z veliko ilustracijami je primerna tudi za otroke na prvi bralni stopnji, ko bralčki že poznajo velike tiskane črke in že zmorejo prebrati kratke stavke. Toplo priporočam!

Hiša knjig, založba KMŠ, 2015
Trda vezava, 43 strani
Mere: 17,5 x 24 cm
ISBN: 9789616958189

 

v košarico
Namesto: 15,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Snežna kraljica, CD za otroke

Čudovita pravljica H. C. Andersena, ki jo pripovedujejo priznani slovenski dramski igralci.

v košarico
Cena: 6,00 €

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 6,00 €

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 6,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.