Poklicani k prijateljstvu in bratstvu

Jean Vanier, ilustracije Nicoletta Bertelle

Knjiga je še nerabljena!

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
David in Matej sta prijatelja, ki se med igro in sprehodi pogovarjata tudi o velikih življenjskih vprašanjih. Njuna vprašanja so si enaka, čeprav sta dečka sicer različna - Matej je kristjan, David pa ateist. Na primer, zanima ju, zakaj nekateri kristjani živijo v tesni skupnosti, ali so v skupnosti torej vsi prijatelji, kaj storiti, kadar nam je kdo zoprn, zakaj se nekaj sme storiti in nekaj drugega ne... Matej prijatelja odpelje na obisk k Jeanu Vanierju – avtorju knjige, ki je vodja verske skupnosti Barka in ustanovitelj skupin Vera in Luč. Dečka mu zastavljata vprašanje za vprašanjem, Jean pa potrpežljivo niza tople, razumljive odgovore o svoji veri. Knjigo krasijo ilustracije Nicolette Bertelle.

Založnik o knjigi:
»Če ne postanete kakor otroci…« Jean Vanier v pogovoru z dvema desetletnikoma spregovori o občestvu. O tem, da smo vsi poklicani k prijateljstvu in bratstvu, o pomenu pristnosti, o naših svetlih in senčnih plateh, o odpuščanju, ki je srce vsake skupnosti, o Cerkvi in o molitvi, o tem, kako je med nami navzoč Jezus, in o edinosti kristjanov. Preprosto besedilo spregovori o bistvenih gradnikih skupnosti. Knjiga, ki v sekulariziranem svetu ponuja dragocene iztočnice za pogovor, je nadvse primerno darilo ob prvem obhajilu, birmi, pa tudi ob drugih priložnostih in praznikih, ki jim skušamo dati tudi versko vsebino.

Kadar je kot avtor knjige podpisan Jean Vanier, vemo, da se bo v knjigi dotaknil bistva in začel pri temeljih. Njegova dela so pisana poglobljeno, a nadvse preprosto in nagovarjajo vsakega človeka. Tokrat se v pogovoru z desetletnima dečkoma, enim »zdravim« in enim na vozičku, enim vernim in drugim ne, pogovarja o tem, kaj je občestvo. K čemu smo ljudje poklicani, kaj je skrivnost Cerkve, kaj pristnost in kaj pravo sprejemanje. Spregovori o pomenu odpuščanja, ki je srce vsake skupnosti. Tople, preproste in zgovorne so tudi ilustracije Nicolette Bertelle, ki dopolnjujejo besedilo in vabijo k pogovoru: v družini, z vrstniki, s prvoobhajanci, pravzaprav pa z vsemi ljudmi dobre volje. Z vsemi, ki se zavedajo dragocenosti človekovega življenja in človekove potrebe po življenju v skupnosti. Skupnosti, ki ga sprejema takšnega, kakršen je, in ga s tem spodbuja, da uresniči svojo poklicanost v sožitju z drugimi.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2015
Trda vezava, 72 strani

Mere: 22 x 24 cm
ISBN: 978-961-278-186-6

 

v košarico
Namesto: 12,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.