Gleda kondor avion – brano delo, izbor pesmi Andreja Rozmana Roze

Andrej Rozman Roza, izbor in spremna beseda Andrej Koritnik

O knjigi:

Knjiga je še nerabljena! »Sem ambiciozen in len in bi rad po bližnjici prišel do slave. Zato sem se že kot otrok, ko sem slišal, da je Primož Trubar napisal prvo slovensko knjigo, odločil, da bom jaz napisal zadnjo.« (Andrej Rozman Roza) Samoironične besede Andreja Rozmana Roze (1955), pesnika in dramatika za otroke in odrasle, mojstra uličnega teatra, gledališkega igralca, modernista in avangardista, ustanovitelja zaničniške verske skupnosti, pa tudi romanopisca, humorista in satirika ter direktorja najmanjšega možnega gledališča Rozinteater, so leta 1997, ko so bile zapisane v pesniški zbirki Je že vredu, mama, nehote napovedale tudi to knjigo. Vsebujejo pa eno napako: ta ne bo zadnja, kajti »zadnjo slovensko knjigo /.../ bom napisal čisto na koncu«, vendar bo posebna, saj bo v prerezu časa in prostora, v katerem intenzivno ustvarja Roza, popeljala bralca skozi bogati, sproščeni gozd pesniških, satiričnih, zgodovinskih, sodobnih, jezikoslovnih, stripovskih, domišljijskih, mitoloških in mnogih drugih podob njegovega odločnega, sproščenega slovenskega jezika. Omogočila mu bo brati, slišati in videti pesniško, prozno in dramsko besedo Roze, ki se nalašč odmika od jezikovnih konvencij knjižnega jezika.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Ne, podnaslov »brano delo« ni napaka, je le ena izmed duhovitih domislic, po katerih slovi vsestransko nadarjeni avtor, pesnik, igralec, satirik, dramatik... Andrej Rozman Roza. Knjiga ob avtorjevi šestdesetletnici predstavlja njegovo ustvarjalnost v izboru Andreja Koritnika, ki je tudi avtor poglobljene spremne besede, bibliografije in virov. V prvem delu je nabor pesmi, v drugem igre in proza, v tretjem pa avtobiografsko besedilo Žlahtni humorist in spremembe. Celota je značilno nekonvencionalna. Nudi žmohten, polnovreden bralski užitek, ki te potegne v vrtinec svežega in pronicljivega pogleda na svet, združenega z mojstrskim ubesedenjem, da očara in zabava, hkrati pa prisili v razmislek o skriti bodici.

Založba Mladinska knjiga, 2015
Trda vezava, 272 strani
Mere: 18,5 x 12,5 cm
ISBN: 9789610136682

 

v košarico
Namesto: 27,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.