Janko in Metka

 Charles Perrault, ilustracije Roberto Innocenti

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Klasično pravljica, ki jo je mojstrsko ubesedil Charles Perrault krasijo ilustracije Roberta Innocentija. Francoski pesnik in pisatelj Charles Perrault je postavil temelje fantazijskemu literarnemu žanru, ki ga danes poznamo kot pravljice. Napisal veliko knjig, vendar mu je nesmrtno slavo prinesla le ena – zbirka zgodb z naslovom Zgodbe in pripovedke iz preteklih časov, ki je vsebovala 8 pravljic, med njimi Rdečo kapico, Pepelko in Trnuljčico.
Charles Perrault se je rodil 12. januarja 1628 v Parizu bogati meščanski družini. Bil je vplivna figura na dvoru kralja Ludvika XIV. Njegove pravljice, ki so danes označene kot klasične, temeljijo na motivih obstoječih ljudskih pripovedk. Perrault je te vraževerne, z magijo naphane zgodbe preoblikoval v vzgojno moralistično literaturo, ki so jo znali ceniti tudi izobraženi in premožni.

Založba Obzorja, 1994
Trda vezava, 36 strani
Mere: 15,5 x 21 cm
ISBN: 978-8637707103

v košarico
Namesto: 9,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Trnuljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o princeski Trnuljčici in o zakletem gradu pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polona Juh, Jernej Kuntner, Tone Kuntner, Janez Albreht, ivanka Mežanova, Mojca Ribič, Stanislava Bonisegna, Iva Zupančič...

v košarico
Cena: 6,00 €

Ostržek - Moja prva knjiga s kockami

Knjiga je še nerabljena! V kartonski škatli priročne velikosti za majhne rokice sta spravljena dva otroška zaklada: kartonka – slikanica Ostržek in devet kock, ki jih otrok sestavi in zagleda enake slike, kot so ilustracije v kartonki. Ilustracije so prikupne, pisane in mehke. Prikupno darilo, ki diši po časih, ko so otroci ob knjigah še sanjarili.

v košarico
Namesto: 7,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Najboljši prijatelji za vedno - Disney princeska, zvočna knjiga

Knjiga je še nerabljena! Knjiga z osmimi zvoki pa pripoveduje še nove dogodivščine petih nadvse očarljivih princes z naslovnice. Skupna tema petih zgodb v slikanici je prijateljstvo. Krasijo jo dvostranske ilustracije, ki že same pripovedujejo zgodbo, sredi ilustracij pa so kratka besedila, posejana s simboli za zvočni gumb.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ustvarjajmo skupaj – Zabava in učenje, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena! Ustvarjalna knjiga za otroke predstavlja 21 prikupnih izdelkov iz različnih materialov: papirja, volne, barv, odpadnih materialov in klobučevine. Pri vsakem materialu pove, kako ga dobimo in kako ga predelamo, da je tak, kot ga otrok vidi. Sledijo predlogi za izdelke, na primer puhaste živalce iz cofka, tkanje na papirnatih krožnikih in obročih za hulahup, maska iz papirja, obešanka iz ladjic.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.