Ribič in njegova žena

Charles Perrault, ilustracije Roberto Innocenti

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Klasično pravljica, ki jo je mojstrsko ubesedil Charles Perrault krasijo ilustracije Roberta Innocentija. Francoski pesnik in pisatelj Charles Perrault je postavil temelje fantazijskemu literarnemu žanru, ki ga danes poznamo kot pravljice. Napisal veliko knjig, vendar mu je nesmrtno slavo prinesla le ena – zbirka zgodb z naslovom Zgodbe in pripovedke iz preteklih časov, ki je vsebovala 8 pravljic, med njimi Rdečo kapico, Pepelko in Trnuljčico.
Charles Perrault se je rodil 12. januarja 1628 v Parizu bogati meščanski družini. Bil je vplivna figura na dvoru kralja Ludvika XIV. Njegove pravljice, ki so danes označene kot klasične, temeljijo na motivih obstoječih ljudskih pripovedk. Perrault je te vraževerne, z magijo naphane zgodbe preoblikoval v vzgojno moralistično literaturo, ki so jo znali ceniti tudi izobraženi in premožni.

Založba Obzorja, 1994
Trda vezava, 36 strani
Mere: 15,5 x 21 cm
ISBN: 978-8637707097

v košarico
Namesto: 9,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Trnuljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o princeski Trnuljčici in o zakletem gradu pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polona Juh, Jernej Kuntner, Tone Kuntner, Janez Albreht, ivanka Mežanova, Mojca Ribič, Stanislava Bonisegna, Iva Zupančič...

v košarico
Cena: 6,00 €

Dalaka - Glasbeno popotovanje v Zahodno Afriko, slikanica s CD

Knjiga je še nerabljena! Podajte se na glasbeno popotovanje in spoznajte čare Zahodne Afrike. Ob pesmih boste spoznali še afriška glasbila in izvedeli zanimivosti o afriški kulturi. Na priloženem CD se v raznoliki glasbi se prepletajo številni tradicionalni afriški inštrumenti, pisana slikanica v »afriških barvah« pa poleg ilustracij in zgodb o življenju v Afriki prinaša še besedni zapis pesmi.

v košarico
Namesto: 16,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Laž in njen ženin

Hudmušna zgodba Frana Milčinskega z ilustracijami Ane Razpotnik Donati pripoveduje, kaj se zgodi, ko ženin, gospodič Prilažič, sreča – laž, svojo nevesto. Ko laž stopi v krčmo in jo pivci povprašajo, kaj se novega godi po svetu, jim natrosi najdebelejšo laž, kar si je lahko zamislite. Nato užaljeno ugotovi, da ji ljudje ne verjamemo več kot nekoč. Zato pa toliko bolj verjamejo njenemu ženinu, gospodu Prilažiču...

v košarico
Namesto: 14,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Čarovnije iz Ozove dežele

Knjiga nas popelje v čudoviti domišljijski svet Ozove dežele in njenih prebivalcev.Doroteja, Trot, čarovnik iz Oza in kapitan Bill, se v družbi Strahopetnega leva, Lačnega tigra in Steklenega mačka odpravijo na pot, da bi poiskali darilo za rojstni dan princese Ozme, vladarice Ozove dežele. Na potovanju, preden najdejo darilo, doživijo toliko nenavadnih dogodivščin, da skoraj ne moremo verjeti. Ampak v Ozovi deželi je vse mogoče.

v košarico
Namesto: 12,23 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

Razbita juha

Rowan nekega dne skrivnostni fant potisne v roko negativ, ki naj bi pripadal njej. To na videz nedolžno dejanje postane povod, ki sproži kopico nepričakovanih zapletov. Rowan spozna Bee, zanimivo dekle, ki je enake starosti kot bi bil njen brat, če ne bi umrl v nesreči. Zbliža s skrivnostnim fantom po imenu Harper in se sooči s številnimi nepričakovanimi dogodki, ki življenje njene družine končno spet obrnejo na bolje.

v košarico
Namesto: 24,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.