Požar

Neli K. Filipić, ilustracije Bojana Dimitrovski

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Slikanica Neli K. Filipić in Bojane Dimitrovski Požar pripoveduje o ljudeh, ki so izgubili dom. Po težkih preizkušnjah si zgradijo novo bivališče in na široko odprejo vrata vsem prišlekom. Presunljiva pripoved, ob kateri se odpirajo pomembne in aktualne teme o sobivanju, strpnosti in drugačnosti.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
V gozdu ob reki, kjer so živeli Gozdniki, je neke noči izbruhnil uničujoč požar. Le sedem Gozdnikov se je rešilo, ker so skočili v reko. Utonili bi, če jim ne bi nižje ob reki Brežani v reko porinili splav. K sebi pa jih niso hoteli spustiti, češ da ni prostora. Tako se prične dolga, mučna pot beguncev, ki si iščejo nov dom. Srhljivo spominja na muke migrantov in na naše odzive nanje. Nesrečniki končno najdejo neposeljeno močvirnato obrežje. Ne tako lepo kot gozd, a tu vsaj smejo živeti. Nekega dne zaslišijo z reke klice na pomoč. Tujci! Jim bodo ti, ki so bili tujci včeraj, danes pomagali? Tenkočutno in sporočilno zgodbo Neli K. Filipić je s navdihujočimi ilustracijami opremila Bojana Dimitrovski.

Založba MK, 2016
Trda vezava, 32 strani
Mere: 26,5 x 21 cm
ISBN: 978-961-01-3974-4
 

v košarico
Namesto: 17,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 8,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.