Zgodbe in nezgodbe

Lilijana Praprotnik Zupančič, ilustracije Bori Zupančič

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
In ko imaš že ravno tole štorijo pred nosom, si zapiši za nos še teh nekaj modrosti: Kadar jo dobiš po nosu, to lahko zelo škodi tvojemu ponosu. Vsaka stvar pa je znosna, če jo delaš z nosom. Vsaka stvar, ki ti pride do nosa, je donosna. In če z zanosom hodiš za nosom, boš še daleč prišel!
Lilijana Praprotnik Zupančič se v knjigi Zgodbe in nezgodbe na najrazličnejše načine poigrava z besedami, karikira, odvzema, dodaja in vzpostavlja nove pomene. Zelo zabavno in privlačno branje za otroke, mlade in odrasle. Knjigo je likovno obogatil Bori Zupančič.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Lilijano Praprotnik Zupančič – Lipo Prap – marsikdo pozna predvsem po značilnih otroških ilustracijah in po duhovitih otroških knjigah, v katerih je avtorica besedila in ilustracij. Tokrat se predstavlja kot pisateljica, ki se spretno poigrava z besedami, z njihovim pomenom in zvenom. Na primer: nos, ponos, donos, ena kost – enakost, zid – žid, celo – čelo. Besedne igrarije spretno poveže v kratke zgodbice, pesmi, pesmi v prozi... Knjiga je prava besedna požrtija novega, nenavadnega, smešnega, nekonvencionalnega poigravanja z besedami, na pol ugankami, na pol zgodbami, na pol pesmimi. Zaradi vsebine povedanega mali bralec ne bo veliko pametnejši, a to tudi ni namen te knjige. Zagotovo pa bo ostrila in tanjšala njegov posluh za besedno umetnost in njegov smisel za humor. Odpirala mu bo okna in vrata v besedne svetove, kamor zahaja malo slovenskih avtorjev za otroke in mladino. Knjigo je z duhovitimi črno-belimi ilustracijami dopolnil Bori Zupančič. Priporočam!


Založba MK, 2016
Trda vezava, 93 strani
Mere: 21 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-01-3973-7

 

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.