Moj ljubi Mic

Rebecca Elliott

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Zgodba o starih in mladih muckih, zgodba o prijateljstvu in žalovanju. Lovrov Mic je najboljši muc, kar jih je kdaj bilo. Ampak Mic je že star – in ko umre, Lovro svojega kosmatega prijatelja strašansko pogreša. Lepega dne pa sreča navihanega muca Lumpa… Otroci se slej ko prej srečajo s smrtjo. Kako je, ko jim umre domači ljubljenček, s kakšnimi čustvi se ob tem srečajo in kako jih predelajo …
Odkrito in občuteno, z malo besedami in veliko barvami o tem spregovori Rebecca Elliott. O tem, zakaj in kako vrtnica ali lisica ali muc postane za nas nekaj posebnega, drugačen od vseh drugih vrtnic in lisic in mačkonov. O tem, da je življenje lepo, veselo, razigrano, in prav zato potem včasih tudi žalostno. O tem, da je življenje minljivo in dragoceno. O družinskih vezeh, sočutju, sprejemanju.
Ker je ob slikah zapisanih le malo (sicer domišljenih) besed, jim boste ob branju z malim nadebudnežem ali nadebudnico v naročju kaj lahko dodali tudi svoje!

O avtorici
Angleška avtorica in ilustratorka mlajše generacije Rebecca Elliott se posebej rada loteva življenjskih tem, ki jih je v pogovoru z otroki včasih težko ubesediti. Že pri šestih letih je vedela: »Ko bom velika, bom pisateljica in umetnica.« Po končanem študiju filozofije je sicer nekaj časa opravljala zanjo precej duhamorno pisarniško delo. Ko pa je s svojimi zgodbicami navdušila bralce, se je scela posvetila tovrstnemu ustvarjanju. Kadar ne riše in si ne izmišlja novih zgodb, rada kaj prebere, se uči šivanja, petja, kaj naredi, pogleda kak film ali pa preprosto uživa v vrtnarjenju v sončnem Suffolku – z možem Matthewom, učiteljem zgodovine, z njunimi čudovitimi otroki … in z nekoliko prismuknjenim mucem Bernardom.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2016
Trda vezava, 26 strani
Mere: 27 x 22 cm
ISBN: 978-961-278-241-2

 

v košarico
Namesto: 12,80 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ne spreglejte

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 8,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.