Mavrična maškarada

Alenka Spacal

Knjiga je še nerabljena!

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Živali pripravljajo mavrično maškarado. Nekatere se bodo preoblekle v nasprotni spol, druge bodo oponašale svojega, nekaj pa jih bo imelo kostume, ki bodo oponašali oba spola hkrati. Povabljena je tudi želva, kar jo spravi v zadrego, saj ne ve, katerega spola je. Zato gre pogledat, kako so ne zabavo pripravljajo drugi. Srna si bo nataknila rogove, kakršne imajo samci. Polž je skrivnosten, saj je že sedaj oba spola hkrati. Ptica Črnoglavka ima žensko ime, a ker je v resnici samec, se bo preoblekla v to, kar sporoča njeno ime. Zajec bo preoblečen v zajkljo, deževniku je vseeno, kaj bo, saj lahko svoj spol spreminja. Končno želva sreča pikapolonici, ki ji podarita čepico, s katero lahko postaneš kateregakoli spola kadarkoli si želiš... Alenka Spacal, avtorica besedila in ilustracij, v želvini zgodbi otrokom sproščeno, brez vrednotenja pripoveduje o vprašanju spolne identitete in o odkrivanju lastne spolne identitete. Odrasle pa spodbuja k razmisleku o doživljanju lastnega spola.

Založnik o knjigi:
Sredi oljčnega gaja pripravljajo živali zabavo v maskah, na kateri se bodo preoblačile v različne spole. Nekatere se bodo našemile v nasprotni spol, druge bodo oponašale svoj spol ali si nadele kostume, ki bodo razkrivali več spolov hkrati. Na maškaradno rajanje je povabljena tudi želva, ki ne pozna svojega spola. O različnih spolih in poigravanju s preoblekami razmišlja med dogodivščinami z veverico, srno, polžem, črnoglavko, zajcem, deževnikom in pikapolonicama. Želvi se na plesišču sredi karnevalske jase naenkrat zazdi, da je k spolom najbolje pristopiti igrivo. Takrat ji pomežikne sreča ...

Založba: ŠKUC, 2013
Trda vezava, 28 strani
Mere: 21,5 x 30 cm
ISBN: 978-961-6751-66-7
 

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.