Xola in teta iz Amerike

Bernardo Atxaga, ilustracije Mikel Valverde

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Xola je svobodna psička in počne, kar hoče, tedaj, ko sama tako hoče. Tudi če se njen lastnik Grogo s tem ne strinja. A ko nekega dne pride na obisk teta, ki živi v Ameriki, se njeno življenje spremeni. Teta iz Amerike namreč v Xolino življenje vnese svoj red. Večkrat nagrajeni in tudi v Sloveniji dobro znani baskovski avtor Bernardo Atxaga se nam v slovenščini prvič predstavlja z mladinskim besedilom o terierki Xoli, ki je v Baskiji, Španiji in drugod po svetu izredno priljubljena, zelo pa jo cenijo tudi različni strokovnjaki. Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo in se smatra kot didaktični material.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Xola je psička, ampak njen človek Grogo se strinja, da ni njen »lastnik«. Imata se pač rada, zaupata si, skrbita drug za drugega in skupaj živita. Xola je svobodna oseba, ki ven hodi sama. Da bi jo kdo sprehajal na vrvici, se obema zdi strašno. Ko nekega dne Grogo napove obisk tete iz Amerike, se Xola hudo prestraši, da jo bo omejevala, da bo spremenila domači red. Toda ko teta pride, se izkaže, da je Xola tista, ki se bo morala privaditi tetini drugačnosti. Zabavna zgodba pripoveduje, kako težko je biti toleranten in čemu se dogovorimo za pravila, ki lajšajo sobivanje.

Založba Malinc, 2017
Mehka vezava, 77 str.
Mere: 21 x 15 cm
ISBN: 978-961-6886-28-4

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Čarovnica Čirimbara, CD za otroke

Pravljica Franceta Bevka o čarovnici Čirimbari, ki jo odlično interpretirajo Mila Kačičeva, Ivo Ban, Alja Tkačeva, janez Albreht, Jana Osojnik in drugi veliki slovenski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.