Moja čustva, tvoja čustva

Martina Peštaj

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Didaktična slikanica Moja čustva, tvoja čustva je namenjena otrokom od 3. do 8. leta. Vsebuje dvajset zgodb na temo različnih čustev, ponazorjenih s privlačnimi ilustracijami. Zgodbe pri otrocih spodbujajo razmišljanje o lastnih čustvih in čustvih drugih ljudi ter ponujajo možnosti za pogovor o različnih situacijah, ki jih otroci in starši doživljamo v vsakodnevnem življenju. Spremno besedilo (vprašanja za pogovor in razlaga čustev) odraslemu pomaga pri usmerjanju pogovora z otrokom. Nekatere zgodbe pa nam lahko dajo tudi idejo, kako naslednjič ravnati v podobni situaciji.

Otrok se v razvoju sreča z najrazličnejšimi čustvi in se jih uči prepoznavati tako pri sebi kot pri drugih, jih uravnavati in izražati. Takšno znanje je nujna življenjska oprema, da lahko v polnosti doživlja sebe in druge. Temu danes pravimo čustveno opismenjevanje. Starši in vzgojitelji se včasih znajdejo pred zagato, ker je silovitost otrokovih čustvenih izrazov taka, da ne vedo povsem dobro, kako se odzvati. Včasih imajo podobno težavo tudi otroci. Včasih pa enostavno ne vemo, kaj se nam dogaja in s katerim čustvom imamo opravka. V vseh omenjenih primerih in seveda tudi drugih situacijah nam je slikanica Moja čustva, tvoja čustva lahko v veliko pomoč. (iz predgovora dr. Mateje Hudoklin)

Založba MK, 2021
Trda vezava, 55 strani
Mere: 21,5 x 27,5 cm
ISBN: 978-9610158189

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.