Pod belim gradom

Olga Paušič

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Julija je petletna deklica, ki živi v mestu »pod belim gradom«. Hodi v vrtec, rada ima mamico in atija, dedka in babico, in tudi vzgojiteljico Lidijo. Toda tudi med ljudmi, ki se imajo radi, se dogaja vse mogoče – in vse, dobro, ljubeče pa tudi grenko, pomaga otrokom spoznati svet, nabirati izkušnje, odraščati. Utrinki iz Julijinega vsakdanjika so nanizani v trideset kratkih zgodbah s preprostimi sporočili za malčke. Na primer, kako si Julija v vrtcu izbori ljubo knjigo za v »bralni nahrbtnik«, kako se nekoč izmuzne iz vrtca, kako v vrtcu praznujejo rojstni dan, kako težko je z vezalkami... Knjigo prepletajo verzi in kratka, toda pomembna sporočila, krasi pa jo tudi izbran jezik.

Olga Paušič, po izobrazbi slovenistka, je doslej izdala zbirko kratke proze in pesmi Obrazi (s Štefanom Hozjanom), zbirki kratke proze Imejmo jih radi in Mavrični vsakdanjiki, zbirko odrskih besedil Šolski štosi in Veselo na oder, mladinske romane Junaki, Skrivnosti in Osumljen. Z nahrbtnikom, s kamero in peresom po svetu je njena deveta knjiga.

Založba Ved, 2012
Mehka vezava, 176 strani
Mere: 14,5 cm x 21 cm
ISBN: 9789616814690

 

v košarico
Namesto: 5,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,50 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Trnuljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o princeski Trnuljčici in o zakletem gradu pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polona Juh, Jernej Kuntner, Tone Kuntner, Janez Albreht, ivanka Mežanova, Mojca Ribič, Stanislava Bonisegna, Iva Zupančič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.