Srečni kraljevič

Oscar Wilde, ilustracije Petrlik Huseinović

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Slavno pravljico o srečnem kraljeviču je napisal Oscar Wilde. Njegove pravljice so deloma mišljene za otroke, deloma pa za vse, ki so ohranili otroško zmožnost čudenja in radosti in ki v preprostosti najdejo nekaj prefinjeno nenavadnega.

Iz vsebine:

Na stebru, visoko nad mestom, je stal kip srečnega kraljeviča. Prekrit je bil s tankimi lističi iz čistega zlata, namesto oči je imel dva svetla safirja, na ročaju njegovega meča pa je žarel velik rdeč rubin. Vsi so ga zelo občudovali.
»Lep je kakor vremenski petelin na strehi,« je pripomnil eden izmed mestnih očetov, ki mu je bilo mnogo do tega, da bi veljal za človeka z umetniškim okusom. »Čeprav ni tako koristen,« je brž dodal, ker se je bal, da bi ga meščani utegnili imeti za sanjača, kar pa v resnici ni bil.
»Le zakaj ne moreš biti takšen, kakršen je srečni kraljevič?« je mati čuteče vprašala svojega sinka, ki je jokal, ker ni mogel doseči lune na nebu, polnem zvezd. »Srečni kraljevič ne joče, če ne dobi, kar si zaželi.«
»Veseli me, da je na tem svetu vsaj nekdo, ki uživa neskaljeno srečo,« je mrmral mož, ki ga je življenje razočaralo.
»Kakor angel je,« so šepetali otroci iz sirotišnice, ko so prišli iz cerkve v svojih blestečih škrlatnih jopičih in čistih belih ovratnikih. »Kako pa to veste,« je vprašal profesor matematike, »saj še niste videli angela?«
»O, seveda smo jih videli! V sanjah smo jih videli!« so odgovorili otroci. Profesor matematike je namrščil obrvi in grdo pogledal, ker se mu ni zdelo prav, da otroci sanjajo....

Založba Karantanija, 2005
Trda vezava, 28 strani
Mere: 20 x 24,5 cm
ISBN: 961-226-663-8

 

v košarico
Namesto: 14,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 6,00 €

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 6,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 6,00 €

Čarovnica Čirimbara, CD za otroke

Pravljica Franceta Bevka o čarovnici Čirimbari, ki jo odlično interpretirajo Mila Kačičeva, Ivo Ban, Alja Tkačeva, janez Albreht, Jana Osojnik in drugi veliki slovenski igralci.

v košarico
Cena: 6,00 €

Sneguljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o Sneguljčici pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Maja Končan, Boris Ostan, Iva Zupančič, Minca Jeraj, Janez Albreht, Dare Valič, Aleš Valič, Andrej Nahtigal, Jože Mraz, Zvone Hribar...

v košarico
Cena: 6,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.