Zardos in računalnik

Sonja Koranter, ilustracije Nataša Vertelj

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! To je ganljiva zgodba o dveh najstnikih, o dveh prijateljih, o dveh svetovih. Prvi je svet, ki ga pesti vse hujše pomanjkanje , zaradi česar skoraj nobena otroška želja ne more biti izpolnjena. Hkrati pa je je to tudi zgodba o svetu, ki pomanjkanja ne občuti in lahko izpolni vsako otrokovo željo. Iz prvega prihaja Peter, iz drugega pa Andraž. Dejstvo, da prihajata iz popolnoma drugačnih socialnih svetov, ju čisto nič ne moti, saj v čistosti svojih src in misli nista dovzetna ne za predsodke ne za nevoščljivost. Kot iskrena prijatelja čutita drug z drugim in si želita pomagati. Posebno ganljiv je Andražev trud prepričati Petra, naj se pripravi na tekmovanje iz zgodovine, saj bi si z nagrado, ki je razpisana za zmagovalca, izpolnil svojo največjo željo. A kaj, ko Peter zgodovine ne mara. Toda Andraž se odneha. Peter se tako obupan loti zgodovinske knjige. Ko strmi vanjo, pa se zgodi nekaj čudnega. Nenadoma zdrsne v kameno dobo! Pravljičnost in realnost v zgodbi podžigata njeno napetost in na neprisiljen način nakazujeta izhod iz še tako hudih človeških stisk, ki domuje v složnosti in prijateljstvu.

Založba Alba 2000, 2013
Trda vezava, 64 strani
Mere: 21,5 x 15,5 cm
ISBN: 9789616668675

 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 6,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.