Krvavi tekač

James Riordan

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Krvavi tekač je roman o prvem temnopoltem maratonskem tekaču, ki je na olimpijskih igrah zastopal Južno Afriko. Zgodbo so navdihnili resnični dogodki. Samuelovi starši in sestra umrejo v krvavem pokolu. Njegova brata se želita maščevati in se pridružita oboroženemu gibanju proti apartheidu. Samuel pa se odloči, da se bo proti rasnim predsodkom boril po svoje – kot tekač. Kljub vsemu – od revnega otroštva do življenja v rezervatu, od dela v rudniku zlata do tekmovanja za zlato medaljo – se osredotoči na dolgi, težki tek do svobode…
Avtor je večkrat nagrajeni pisatelj in novinar, James Riordan, ki se s svojim pisanjem rad dotika bolj bolečih tem, kot sta vojna ali rasizem. Odlikujeta ga realistično opisovanje okoliščin in neomajno zaupanje v pravico.

Založba Zala, 2012
Mehka vezava, 128 strani
Mere: 21 x 14 cm
ISBN: 978-961-6859-17-2
 

 

v košarico
Namesto: 15,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.