Njeni tujci

Sonja Merljak Zdovc

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Avtorica dr. Sonja Merljak Zdovc, priznana slovenska novinarka, je v svojem drugem romanu orisala družbenopolitično dogajanje v Ameriki v času terorističnega napada 11. septembra, kot ga je doživljala skupina tujih štipendistov z vsega sveta, ki je tako kot Slovenka Nina med študijem v Ameriki v svojih žgočih razpravah skušala doumeti vzroke za nesmiselno teroristično dejanje in posledice za ves svet. Drugo plat romana predstavlja nežen ljubezenski odnos, ki se razcveti tik pred odhodom v Ameriko. Krhanje odnosa do dokončnega slovesa je spretno manevrirano skozi komunikacijo prek elektronskih pisem. Romanu dodaja dodatno širino prav sinteza literarnega žurnalizma z izpovedno maniro, kontrast med ameriško družbo in kulturno raznolikostjo študentov novinarstva in drugih smeri, ki jih je prav občutek krhkosti v negotovi situaciji povezal v homogeno enoto. Za avtentičnost pripovedi poskrbijo avtoričine bogate novinarske izkušnje in osebna izkušnja študija v Ameriki. Roman odpira številna svetovnonazorska vprašanja (kri ne more sprati krvi) in hkrati ugotavlja, da samo ljubezen včasih ni dovolj.

Založba Miš, 2011
Trda vezava, 368 strani
Mere: 23,5 x 15,5 cm
ISBN: 978-961-272-039-1

 

v košarico
Namesto: 28,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.