Pol temni, trilogija Polovično življenje, knjiga 1

Sally Green

Knjiga je še nerabljena!

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Pri založbi MK je izšla prva knjiga iz nove trilogije, ki hitro osvaja mlade bralce povsod po svetu. Gre za zgodbo iz temačnega sveta magije, v katerem se za prevlado borijo dobri in zli vešči - beli in črni. Vešči in vešče so na pogled kot ljudje, a živijo hkrati v vzporednem svetu. Imajo zelo različne sposobnosti – »moči«. Med njimi je neusmiljen boj, ki ne pušča ob strani nikogar, niti otrok, ki rastejo v najstnike. Glavni junak Nathan že od malega ve, da je drugačen. Drugačen od sošolcev, pa tudi od vseh v družini. Po očetu je pol črn, po materi pol bel. Mama je mrtva – starejša sestra mu neprestano očita, da je umrla zaradi njega - in očeta ne pozna. Pravijo mu, da je bil najzlobnejši med črnimi vešči, njihov vodja in da mu je mamo ubil. Člani družine glede Nathanove drugačnosti nihajo od tople naklonjenosti do sovraštva. Ko deček raste v najstnika, se mora pričeti boriti za svoje življenje. Bralec sprva skupaj z Nathanom verjame, da so beli vešči dobri, potem pa postopoma spoznava, da smo dolžni neprestano tehtati vprašanja resnice, pripadnosti in »prave« strani.

Založnik o knjigi:
Pol temni je prva knjiga iz trilogije Polovično življenje in prvi roman angleške pisateljice Sally Green. Napeta fantazijska pustolovščina o boju za preživetje v skrivnem svetu vešč in veščev bliskovito hitro osvaja bralce po vsem svetu. V na videz vsakdanjem svetu med navadnimi ljudmi živijo vešči in vešče. Beli in črni. Dobri in slabi. Med njimi pa tli goreče sovraštvo in se bije neusmiljen boj. Nathan že od malega ve, da je drugačen. Pa ne le od ljudi, temveč tudi od vseh drugih veščev. Je pol črn po očetu, pol bel po mami. Mama je mrtva, z očetom – enim najstrašnejših vodij črnih veščev – pa nima nobenih stikov. Toda Nathan bo kmalu dopolnil sedemnajst let in takrat mora vsak veščji otrok od svojih staršev prejeti tri darila, ki v njem sprožijo prirojeni čarovniški dar. Brez njih je njegova usoda zapečatena. Razpet med željo, da bi spoznal očeta, in bojaznijo, da bo v njem prevladalo očetovo zlo, mora Nathan usodo vzeti v svoje roke.

Založba: Mladinska knjiga, 2014
trda vezava, 352 strani
Mere: 20,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-01-3279-0
 

v košarico
Namesto: 32,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.