Stevija: čudežno sladilo

Brigitte Speck

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Naravno sladilo! Predstavljajte si zel, ki je veliko slajša od sladkorja, vendar skoraj brez kalorij. Zel, ki ne povzroči porasta sladkorja v krvi, ki poslabša diabetes, ampak nasprotno, zmanjšuje krvni sladkor in krvni tlak, ter spodbuja imunske funkcije. Predstavljajte si, da je varnejša od drugih umetnih sladil in da lahko enostavno raste sama. Prelepo da bi bilo res? Zel se imenuje stevija (Stevia rebaudiana) in je predmet številnih nasprotujočih si mnenj in raziskav, podprtih s številnimi lobiji.

Zdravo sladilo: Stevija je naravno sladilo brez kalorij. Ker ne zvišuje ravni krvnega sladkorja, je primerna za ljudi s prekomerno težo, za hiperaktivne otroke, za sladkorne bolnike tipa 1 in tipa 2.

Slastne dobrote s stevijo: Osvežilne pijače, jogurti, sadni namazi, narastki, kreme, pene, sladoledi, drobno pecivo in kolači – naravno sladke sladice s stevijo.

Vkuhavanje s stevijo: Stevija je primerna tako za vkuhavanje sadja – kompote, marmelade, sirupe –, kot za vlaganje zelen-javnih sladkokislih jedi.

Društvo Mohorjeva Družba, 2014
Trda vezava, 136 strani
Mere: 24 x 18,5 cm
ISBN: 9789612781385
 

 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga je še nerabljena! Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Alergije pri otrocih

Knjiga je še nerabljena! Preprečevanje alergij, iskanje vzrokov, izogibanje povzročiteljem: uporabni in praktični nasveti za življenje z alergičnim otrokom. Bolezenske slike najpogostejših alergijskih stanj: bronhialne astme, senenega nahoda, atopičnega dermatitisa in stalnih želodčno-črevesnih težav. Knjigo je strokovno pregledala prim. Marijana Kuhar, dr. med.

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Kape, da te kap!

Knjiga je še nerabljena! Si želite splesti dojenčku, malčku ali sebi posebno kapo, takšno, kakršne nima nihče drug, recimo, sovo, sončnico, Petra Pana, Vikinga, snežaka, miško, volka, mušnico, čebelji panj, čarovniško kapo, Rdečo kapico, miško, zebro, dinozavra, pošast...? Ta knjiga prikazuje 31 izvirnih zamisli.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2020, 2021 in 2022.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2020, 2021 in 2022.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Ni knjige, ki jo iščete?

Niste našli knjige, ki si jo želite? Pišite nam, pa jo bomo poskusili najti.

v košarico
Cena: 0,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.